۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۱ : ۰۵
عقیق:چهارمین کنگره ملی «لالههای سفید» همزمان با هفته دفاع مقدس، سالگرد شهادت شهدای فاجعه منا و گرمیداشت یاد شهدای حج خونین سال ۱۳۶۶ به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان حج و زیارت و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس صبح امروز (سوم مهر ماه) در سالن خلیج فارس با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در باغ موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این کنگره، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و جمعی از خانوادههای شهدای حج حضور دارند.
قاضیزاده: برخی از اعضای خانوادهام در حج خونین شهید شدند
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان داشت: در سال ۱۳۶۶ که حج خونین اتفاق افتاد، جمعی از اعضای خانواده و آشنایان بنده نیز در این واقعه حضور داشتند و در سال ۱۳۹۴ نیز خودم در این اتفاق حضور داشتم که با تعدادی از شهدای آن اتفاق همراه بودیم.
شاهد عینی سقوط جرثقیل در مسجدالحرام هستم/ باید حادثه منا پیگیری بینالمللی شود
وی افزود: در روز سقوط جرثقیل نیز بنده در نزدیکی محل سقوط حضور داشتم و در واقع در هر دو حادثه شاهد مستقیم هستم. این خاطرات و روایات شهود باید ثبت شوند و از طریق حقوقی در عرصه بینالملل پیگیری شوند و بخشی از این کار میتواند توسط حوزه حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به گرمای بسیار زیاد روز قبل از فاجعه منا گفت: از ساعت ۴ بعد از ظهر برق در منطقه قطع شد و وسایل سرمایشی از کار افتاد و آبی که در اختیار ما قرار میگرفت نیز گرم بود و زائران بسیار بیحال شده بودند. ما در زمان بسته شدن مسیرها مقداری جلوتر بودیم و با وقوع فاجعه سریعآ به محل برگشتیم و توانستیم جان عدهای را نجات دهیم.
خاطره قاضیزاده از فاجعه منا و امدادرسانی به زائران خانه وحی
وی ادامه داد: نکتهای که برای ما بسیار آزاردهنده بود، بیارزشی جان انسانها برای حکومت سعودی بود. ما باید قدر ارزش انسانها از نظر حکومت جمهوری اسلامی را بدانیم که در همه موارد پاسخگوی مسائل و مشکلات است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه برای مشخص شدن ابعاد بیمسؤولیتی رژیم آل سعود در فاجعه منا به روایت خاطره ای از آن روز پرداخت و گفت: در فاجعه منا همراه با تعدادی از دوستان که تخصص پزشکی داشتند، برای امداد رسانی به محل حادثه رفتیم. متاسفانه جوانی که نگهبان آن محوطه بود با بیخیالی و بی مسؤولیتی مشغول بازی با گوشی تلفن همراهش بود. همین بی مسؤولیتیها باعث شد تعداد شهدا بالا برود. اگر مدیریت بهتری در صحنه بود تعداد شهداد کمتر و به آسیب دیدهها امداد رسانی میشد.
وی با بیان اینکه دولت سعودی در فاجعه منا ثابت کرد که خائن به حرم است نه خادم، تأکید کرد: باید ابعاد حقوقی این جنایات پیگیری شود و جنایتکاران غرامت پرداخت کنند.
قاضیزاده هاشمی در پایان ابراز داشت: امیدواریم بتوانیم در مسیر خدمتگزاری به خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران موفق و خادمان خوبی برای این عزیزان باشیم.
نواب: جان باختن ۷ هزار زائر خانه خدا به دلیل بیکفایتی آل سعود است
حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت نیز در این کنگره با بیان اینکه دوم مهرماه برای ما یادآور غم و اندوه بزرگ جان باختن ۷ هزار زائر خانه خدا به دلیل بیکفایتی آل سعود است، اظهار داشت: هموطنان عزیز کشور ما که در این راه به شهادت رسیدند از افراد خاص و برگزیده بودند و خداوند آنان را به محضر خود پذیرفت. شهدای مسجدالحرام نیز چند روز پیش از فاجعه منا مظلومانه در کنار خانه خدا یعنی نقطه اوج امنیت به شهادت رسیدند.
وی افزود: امروز نیز همچنان ادامه مسیر شهادت را در بین جوانان و نوجوانان میبینیم، چنان که نوجوانی مانند علی لندی جان خود را برای نجات هموطنان خود فدا میکنند. رهبر معظم انقلاب فرمودند باید همواره یاد شهدای منا گرامی داشته شود و میبینیم که خداوند این روز را مصادف با هفته دفاع مقدس قرار داده تا نام و یاد آنان بیش از پیش مطرح شود.
انتشار ۱۸ کتاب درباره شهدای منا
حجتالاسلام نواب با اشاره به انجام فعالیتهای فرهنگی انجام شده برای گرامیداشت خاطره این شهدا گفت: تا کنون ۱۸ جلد کتاب در این رابطه توسط بعثه مقام معظم رهبری تهیه و منتشر شده است. امیدواریم همه عزیزان نیز اگر مطلبی را برای گرامیداشت این عزیزان در نظر دارند به بعثه مقام معظم رهبری ارائه کنند.
در ادامه سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان داشت: امیدواریم با برگزاری چنین مراسمی بتوانیم گامهای خوبی در زمینه زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا برداریم.
همچنین سردار محسن انصاری قائم مقام سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران و پدر شهید منا «عمار انصاری» در این کنگره گفت: فاجعه منا فراتر از یک مصیبت بود و چند هزار نفر از ضیوف الرحمان آسمانی شدند که حدود ۵۰۰ نفر از هموطنان ما نیز در بین شهدا بودند و پیکر ۴۰ نفر از آنان در همان سرزمین باقی ماند تا سندی بر این جنایت باشد.
در پایان این مراسم از همسران شهیدان منا شهید داود موسوی، شهید اصغر فولادگر، شهید حسن قاسمی، شهید علیاکبر کلاته و شهید حسن بلیسی و همسر و خواهر شهیده پروین کوثری (شهید حج خونین) و همسر و پدر شهیده صفیه هاشمی (شهید حج خونین) در محل کنگره و به صورت همزمان جمعی از خانوادههای شهدای منا در استانها تجلیل به عمل آمد.
منبع:فارس