کد خبر : ۱۱۶۹۷۱
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲

سید علی قاضی با چه عملی به این مقام رسید؟

اواخر عمر وقتی آب را می‌دید به یاد امام حسین (ع) گریه می‌کرد و آماده برای رفتن بود و با اشاره به روح خود می‌فرمود: دارد می‌رود!

عقیق:آیت‌الله سید علی قاضی طباطبایی رحمه‌الله علیه یکی از عارفان کامل و بندگان مخلص خدا بود که عارفان و عالمان عبارت «فناء فی الله» را درباره او به کار می‌برند. کرامت‌های او تنها نمایش‌دهنده ذره‌ای از معرفت روحی و اعتلای معنوی او محسوب می‌شود و برای شناخت بیشتر سبک زندگی و زوایای شخصیتی این عارف وارسته لازم است به خاطرات و سخنان عالمانی رجوع شود که در محضر ایشان درس خوانده و شاگردی کرده‌اند.

با مرور بخش‌هایی از سخنان ارزشمند آیت‌الله سید عبدالکریم کشمیری، یکی از شاگردان آیت الحق سید علی قاضی، به آشنایی بیشتر با این عارف کامل پرداختیم. لازم به توضیح است که این مطالب از جمله خاطرات شاگردان آیت‌الله کشمیری است که در کتاب‌های متعددی مانند کتاب صحبت جانان و روح و ریحان منتشر شده است.

گریه بر امام حسین علیه‌السلام

آقای قاضی روزهای جمعه منزل روضه داشتند و واعظی مقتل را از روی کتاب می‌خواند که مبادا در نسبت به امامان کم و زیاد شود و آقای قاضی گریه می‌کردند.

آیت‌الله کشمیری می‌فرمود: اواخر عمر، آقای قاضی وقتی آب را می‌دیدند به یاد حضرت ابی‌عبدالله علیه‌السلام گریه می‌کردند و آماده برای رفتن بودند و اشاره به روح خود می‌کرده و می‌فرمود: دارد می‌رود!

مقام آیت‌الله قاضی در مکاشفه

آیت‌الله کشمیری فرمود: بعد از وفاتش خواستم بفهمم مقام قاضی چقدر است، در رؤیا دیدم از قبر آقای قاضی تا به آسمان نور کشیده شده است، فهمیدم خیلی مقام والا دارد.

جنازه شریفش را در وادی‌السلام دفن کردند و وفاتش بسیار برایم ناگوار و سنگین بود.

حضرت آیت‌الله بهجت قدّس سرّه فرمود: شب قبل از وفات آقای قاضی کسی در خواب دید که تابوتی را می‌برند و رویش نوشته بود توفی ولی‌الله «ولی خدا وفات یافت»، فردا دیدند آقای قاضی وفات کرده است.

فقر در دنیا

مرحوم آقای قاضی با اینکه دارای عیالات متعدد و فرزندان بسیار بودند، اما از نظر مادی فقیر بودند. حضرت استاد می‌فرمودند: ایشان فقیر بود و آیت‌الله اصفهانی که سخاوتش زبانزد بود می‌گفت: هرگاه قصد می‌کنم برای آقای قاضی چیزی بدهم یادم می‌رود!

مرحوم آقا سید هاشم رضوی هندی، شاگرد دیگر آقای قاضی، نقل کرد که آقای قاضی می‌فرمود: برزخ من در دنیا فقر است که دیگر در برزخ مشکلی نخواهم داشت.

چه سوره‌هایی قبل از خواب می‌خواند؟

می‌فرمودند: آقای قاضی معمولاً شب‌ها قبل از خواب مُسَبّحات ستّ یعنی سوره‌هایی که با سبّح و یسبّح شروع می‌شود را می‌خواندند؛ شامل سوره‌های حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و اعلی.

البته در بعضی روایات مسبّحات خمس و بعضی سبع وارد شده و در اصول کافی ستّ وارد شده است.

پرسش و پاسخ‌هایی درباره آیت‌الله قاضی

سؤال: هر عارفی یک نقطه دگرگونی داشته است، شما چطور شد منقلب شدید؟!

جواب آیت‌الله کشمیری: رسیدن به محضر سید علی آقا قاضی رحمه‌الله علیه.

سؤال: چند سال محضر مرحوم آقای قاضی را درک کردید؟

جواب: پنج سال (1366 – 1361)

سؤال: آقای قاضی را چطور دیدید؟

جواب: ایشان انسان ملکوتی و الهی و فانی فی الله بود، شخص بزرگی بود.

سؤال: سید علی آقا قاضی با چه عملی به این مقام رسید؟

جواب: روزه زیاد می‌گرفت. ذکر یونسیه را ترک نمی‌کرد. منزوی از خلق بود و از مردم دوری می‌کرد. توکل او بر خدا قوی بود.

سؤال: آیا دستور ذکری از ایشان گرفتید؟

جواب: ذکر یونسیه به عدد 400 مرتبه را در سجده و ذکر یا حی یا قیوم را به من دادند.

و در جای دیگر فرمودند: سجده یونسیه حداقل 400 بار در سجده در سحر بهتر است و قرآن خواندن.

سؤال: از آثار نماز شب چیست؟

جواب: نورانیت و روحانیت؛ مرحوم آقای قاضی سفارش به نماز شب می‌کردند.

سؤال: از سید علی آقا قاضی و حالات ایشان بگویید.

جواب: او شخص ملکوتی بود. میان مردم نبود، فانی فی الله بود. وقتی جنازه سید علی آقا قاضی را تشییع کردند، عبادوزی که گاهی قاضی (به خاطر بعضی صفات پسندیده) در دکانش می‌نشست، دید خیلی در تشییع شرکت کردند. تعجب کرد و گفت: او گاهی دکانم می‌نشست ولی نمی‌دانستم آدم ملّایی هست. آقای قاضی خود را نشان نمی‌داد.

سؤال: از سید علی آقا قاضی کیمیا خواستید؟

جواب: بله، ایشان ذکر «اللهم اغننی بحلالک عن حرامک و بفضلک عمّن سواک» را فرمودند زیاد بگو.

 

منبع:تسنیم


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین