عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۱۰۹۰۵
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸
در صحن حضرت زهرا (س) بیش از ۳ هزار دوربین مداربسته به منظور کنترل امنیت حرم و زائران نصب شده است. این صحن با وجود تکمیل ساختاری، به دلیل تجهیز نشدن برخی طبقات بخش زیارتی، هنوز افتتاح نشده است.

عقیق:حرم امیرالمؤمنین (ع) یکی از کوچک‌ترین اعتاب مقدسه عراق بود که سردار قاسم سلیمانی با مشاهده غربت این حرم مقدس، تصمیم به بازسازی و توسعه آن کرد.

بر همین اساس ستاد بازسازی عتبات را تشکیل داد و این ستاد با هماهنگی‌هایی که با تولیت حرم امام علی (ع) داشت، توانست طرح توسعه حرم علوی را طراحی و اجرایی کند.

احداث صحن حضرت زهرا (س) سال ۹۱ اجرایی شد

احداث صحن حضرت زهرا (س) حرم علوی از سال ۸۹ طراحی و  اواخر سال ۹۱ اجرایی شد. در این مدت پشت حرم علوی به منظور توسعه این حرم مطهر در نظر گرفته شد و عملیات اجرایی آن به همت مهندسان و کارگران ایرانی انجام شد.

طراحی بخش زیارتی صحن حضرت زهرا (س) در سه طبقه

با این روند صحن حضرت زهرا (س) در ضلع غربی حرم امیرالمؤمنین (ع) در بخش‌های زیارتی و غیرزیارتی احداث شد که در بخش زیارتی شبستانی بزرگ در سه طبقه (مثبت یک، همکف و منفی یک) میزبان زائران حرم امام علی (ع) است. بخش غیرزیارتی نیز شامل کتابخانه، موزه، مضیف و مهمانسرا و بخش اداری است که این بخش تکمیل شده و قسمتی از بخش زیارتی در انتظار تکمیل و بهره‌برداری است.

۱۰ هزار مترمربع فضای مسقف در یکی از طبقات صحن

بخش زیارتی صحن حضرت زهرا (س) حرم علوی از سه طبقه تشکیل شده که هر طبقه به رنگ خاص و زیبایی طراحی و احداث شده است. در طبقه مثبت یک (۱+) که به حرم امام علی (ع) چسبیده، دو سالن بزرگ با تزئینات خاص تعبیه شده است. همچنین در این طبقه حدود ۱۰ هزار مترمربع فضای مسقف و نزدیک به ۵ هزار مترمربع فضای روباز وجود دارد که مجموع میزان سنگ‌گاری دیوار و کف این دو قسمت نزدیک به ۱۸ هزار مترمربع است.

تعبیه ۲۱۶ ستون در طبقه مثبت یک صحن حضرت زهرا (س)

طبقه مثبت یک که به طور کامل آماده بهره‌برداری است و امسال نیز میزبان زائران اربعین حسینی بود، ۲۱۶ ستون با تزئینات سنگ دارد. همچنین نزدیک به ۱۸۴ دهنه سقف گچی تخت ترکیبی با معماری خاص اسلامی و حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ هزار مترمربع آینه کاری زیبا در این قسمت تعبیه شده است.

دلایل تأخیر در افتتاح صحن حضرت زهرا (س)

طبقه همکف نیز به طور کامل تکمیل و تجهیز شده است، به طوری که تمامی بخش‌های این طبقه مفروش و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی آن آماده بهره‌برداری است. اما طبقه منفی با وجود تکمیل ساختاری، هنوز به صورت کامل تجهیز نشده است.

حسن پلارک رئیس سابق ستاد بازسازی عتبات در گفت‌وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه تمامی بخش‌های صحن حضرت زهرا (س) تکمیل شده اما بخشی از تجهیز آن باقی مانده است، اظهار داشت: طبقه منفی یک بخش زیارتی صحن حضرت زهرا (س) در حال تجهیز و نصب لوسترها است و به زودی این طبقه آماده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش روشنایی صحن حضرت زهرا (س) تکمیل و تنها نصب لوسترها در برخی بخش‌‌ها مانده است، افزود: مهندسان و نیروهای ستاد در حال آماده‌سازی سیستم صوتی صحن حضرت زهرا (س) هستند و به زودی این بخش نیز تکمیل می‌شود.

نصب بیش از ۳ هزار دوربین مدار بسته در صحن حضرت زهرا (س)

پلارک درباره برنامه‌‌ریزی به منظور تأمین امنیت زائران در این بخش از حرم خاطر نشان کرد: بیش از ۳ هزار دوربین امنیتی مداربسته در صحن حضرت زهرا (س) نصب شده است تا امنیت  حرم و زائران کنترل شود که این تعداد دوربین مدار بسته در حرم‌ها بسیار قابل توجهی است.

به گزارش فارس، صحن حضرت زهرا (س) قرار بود سال گذشته افتتاح شود، اما پس از آن مسؤولان از افتتاح آن تا ۲۶ بهمن‌ماه هم‌زمان با ولادت حضرت زهرا (س) خبر دادند که با توجه به روند تجهیز و تکمیل این صحن، به نظر می‌رسد باز هم زمان افتتاح صحن حضرت زهرا (س) به تعویق بیفتند.

منبع:فارس


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین