عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۷۱۹۰
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۴
آیت‌الله مقتدایی:
قائم‌مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت که مرحوم آیت‌الله مشکینی حتی در دوران تبعید با برگزاری جلسات متعدد، مردم را به ارزش‌های انقلاب اسلامی دعوت می‌کرد.

عقیق::آیت‌الله علی‌اکبر فیض معروف به مشکینی در سال 1300 هجری شمسی در روستای آلنی از توابع شهر مشگین شهر استان اردبیل در خانواده ای متدین و اهل علم چشم به جهان گشود. وی در زندگی‌نامه خودنوشت خود چنین نوشته است: در اوایل کودکی حدود 4 سال در نجف اشرف که پدرم برای تحصیل علوم دینی در آن جا اقامت داشت به مکتب رفتم و سپس همراه پدرم به وطن بازگشته و مقداری از مقدمات علوم دینی را نزد ایشان فرا گرفتم.زمانی که پدرم را از دست دادم، برای جامه عمل پوشاندن به توصیه اکید آن مرحوم نسبت به اشتغالم به علوم دینی، به شهرستان اردبیل سفر کرده چند ماهی را برای فرا گرفتن صرف و نحو در آن جا سپری کردم تا این که سرانجام توفیق یافتم که به زیارت عالمی متقی نائل آیم. امروز 8  مرداد دوازدهمین سالروز درگذشت این عالم ربّانی است.

آیت‌الله «مرتضی مقتدایی» قائم‌مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگویی گفت: از ویژگی‌های برجسته مرحوم‌ آیت‌الله مشکینی جامعیت ایشان بود. او عالمی با عمل بود و بین علم و عمل را جمع کرده بود، از نظر علمی در حد اجتهاد و یکی از شخصیت‌های برجسته حوزوی کشور و دارای شاگردان بسیار برجسته‌ای بود.

وی افزود: از نظر تحصیلات و مراتب علمی از شاگردان برجسته آیت‌الله بروجردی محسوب می‌شد که توانست از محضر این عالم بزرگ و همچنین علمای بسیار دیگری که در آن دوران‌ها بودند نهایت استفاده را ببرد. تألیفاتی که ایشان در حوزه‌های مختلف فقه، اصول و اخلاق، تفسیر، ترجمه و علوم قرآن داشت کم‌نظر بود و چه بسا در میان تمام ترجمه‌های قرآن، ترجمه آیت‌الله مشکینی دارای امتیاز بالاتری هم باشد.

آیت‌الله مقتدایی خاطرنشان کرد: او بسیار ساده زیست بود و یک الگوی بسیار مناسب برای تمام اساتید حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های کشور به شمار می‌رود. سبک زندگی او منطبق با موازین اسلام و در حد زندگی یک طلبه ساده بود. او سال‌ها اینگونه زندگی کرد و به از این شیوه زندگی نیز بسیار خرشند و شادمان بود.

قائم‌مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به دوران ریاست آیت‌الله مشکینی در جامعه مدرسین حوزه‌های علمیه گفت: شیوه مدیریت او در این عرصه بسیار مدبّرانه بود، ایشان پیوسته تأکید می‌کرد که اعضای جامعه مدرسین در امور نظام تا می‌توانند همراهی کنند و کمک حال باشند، اگر می‌توانند، مسئولیتی را بر عهده بگیرد و جلودار باشند و اگر نمی‌توانند مسئولیتی را بپذیرند، به هر نحو دیگری یار و یاور نظام جمهوری اسلامی باشند.

به گفته وی، مرحوم آیت‌الله مشکینی پیش از اینکه انقلاب اسلامی به وسیله امام خمینی شکل گیرد، پیوسته همراه و یار امام بود و دستورات امام را به بهترین نحو اجرا می‌کردند.

آیت‌الله مقتدایی تصریح کرد: وقتی آیت‌الله مشکینی در سِمت ریاست مجلس خبرگان رهبری بود، آنچنان به ایراد سخنرانی و موعظه می‌پرداخت که تأثیر آن را به وضوح می‌شد در چهره اعضای خبرگان مشاهده کرد. بنده می‌دیدم حتی برخی از اعضای مجلس خبرگان پس از صحبت‌های آیت‌الله مشکینی اشک از چشمانشان جای می‌شد، علت این اثرگذاری این بود که خود او عامل به توصیه‌هایی بود که به دیگران می‌کرد. به طور کلی جلسات درس اخلاق و خطبه‌های نماز جمعه ایشان نیز همینگونه بود و روحیه و زندگی طلّاب را تغییر می‌داد.

قائم‌مقام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: آیت‌الله مشکینی در کنار امام خمینی و در حمایت از انقلاب اسلامی تلاش‌های بی‌وقفه و فراوانی داشت، به عنوان مثال، در دورانی که ایشان تبعید شده بود، حتی در آن دوران نیز جلسات مکرری را برگزار و مردم را به حمایت از انقلاب اسلامی دعوت می‌کرد، امیدواریم روش و سیره ایشان جرو سیره علما و روحانیون ما قرار گیرد و در گام دوم انقلاب اسلامی نیز بتوانیم مانند این بزرگان، گامی محکم در حفظ ارزش‌های انقلاب و نظام اسلامی برداریم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و رحلت امام خمینی (ره)، مرحوم آیت‌الله مشکینی همان روش و عملکردی را که در قبال امام راحل داشت، نسبت به مقام معظم رهبری نیز داشت، او قرار گرفتن آیت‌الله خامنه‌ای در جایگاه رهبری را بسیار صحیح و اطاعت از ایشان را به عنوان ولیّ فقیه امری واجب می‌دانست.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین