کد خبر : ۱۰۶۴۲۹
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۶
مدیر هیئت رزمندگان:

جوانان سکان دار کارهای اجرایی هیئت ها شوند

علی اکبر مداحی جوان گرایی، محرومیت زدایی و برنامه های فرهنگی در پیاده روی اربعین را از اهداف هیئت رزمندگان اسلام، معرفی کرد.

عقیق:بیست و پنجمین همایش مدیران هیئت رزمندگان اسلام به منظور تبیین اهداف مشترک این هیئت با حضور مسئولین حدود هزار هیئت رزمندگان استان‌ها در شهر مقدس قم برگزار شد. در حاشیه این همایش با علی اکبر مداحی مدیر هیئت رزمندگان اسلام گفتگو کردیم. وی درباره چگونگی فعالیت‌های این هیئت در سال ۹۸ و اهداف این هیئت به خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ما از سال ۷۶ این همایش را برگزار می‌کنیم. این بیست و پنجمین همایش مدیران در ۲۲ سال گذشته است. همه ساله اهدافی برای هیئت در سال پیش رو تعیین می‌شود. امسال هم مشابه سال گذشته سه هدف مشترک داریم. اهداف شامل جوان گرایی، محرومیت زدایی و ارائه خدمات فرهنگی در پیاده روی اربعین است. این سه هدف را در نظر داریم و بر مبنای آن سخنرانانی‌هایی را پیش بینی کردیم.

وی افزود: ما در حاشیه همایش مدیران هیئت رزمندگان، کارگروه‌هایی داریم که روی همین اهداف بحث و تبادل نظر کردند. همه اعضا در این چهار کارگروه حضور داشتند. یکی از نکات مهم این همایش با توجه به شعار سال مقام معظم رهبری درباره رونق تولید، کارآفرینی و اشتغال زایی برای جوانان است. ما از مدیران هیئت رزمندگان تمامی استان‌ها خواستیم، به اشتغال و تولید توجه کند. این کارآفرینی می‌تواند با یک گروه محدود ده نفره راه اندازی شود. از دکتر نور الله زاده که مسئول صندوق کارآفرینی هستند، دعوت کردیم که درباره این موضع صحبت کنند و وام‌های خوبی که در این زمینه است، به هیئت‌ها داده شود. باید تلاش کنیم در بحث کارآفرینی و اشتغال زایی مثل سایر فعالیت‌ها هیئت‌های مذهبی ورود کنند و موفق باشند.

مداحی در ادامه به تبیین اشتغال زایی در هیئت‌ها پرداخت و اظهار کرد: مشکلی که وجود دارد این است که وقتی ۱۰ جوان دور هم جمع می‌شوند، به دلیل اینکه پشتوانه و یک نفر را به عنوان ریش سفید ندارند، معمولا در دو یا سه موضوع با هم به مشکل برخورد می‌کنند. مثلا این کارآفرینی‌ها ابتدا کم سود هستند؛ همچنین ممکن است این جوانان اختلافات کاری با هم پیدا کنند؛ دیگر اینکه ممکن است ابتدا نداشتن پشتوانه باعث شود که این جوانان نتوانند اقساطشان را پرداخت کنند. اگر نهاد‌های فرهنگی مثل هیئت رزمندگان و هیئت‌های مذهبی بزرگ، به این موضوع ورود کنند و جوانان را دور هم جمع کنند، اتفاق بزرگی می‌افتد. وقتی صندوق کارآفرینی حاضر است برای ده جوان یک میلیارد وام دهد که کار تولیدی راه بیندازند، طبیعتا هر چه تعداد نفرات بیشتر شود، مبلغ وام بالا می‌رود و کارهم گسترده‌تر می‌شود.

باید خلا فعالیت های فرهنگی در اربعین را ایرانی ها جبران کنند / باید جوانان سکان دار کارهای اجرایی هیئت ها شوند

مدیر هیئت رزمندگان اسلام در ادامه برای چگونگی کارآفرینی در هیئت‌ها بیان کرد: جوانانی که مایلند در هیئت‌ها کارآفرینی کنند، ابتدا باید ایده یک کار توجیه دار و تولیدی ارائه کنند که قابل عرضه در جامعه باشد. این مرحله که گذشت، اگر گروهی ده نفره شاغل شوند، وام اعطا می‌شود. هر چه تعداد افراد بیشتر شوند، متناسب به تعداد نفرات مبلغ وام بالاتر می‌رود. وام‌ها تا سقف پنج میلیارد برای پنجاه نفر است. البته در صورت گستردگی یک کار تولیدی امکان افزایش سقف بودجه وام وجود دارد. بحث اصلی ما این است که یک تشکل مذهبی و دینی بتوانند جوان‌ها را با محوریت دین و آسیب کمتر دور هم جمع کنند.

وی ادامه داد: همه اهدافی که امسال تبیین کردیم، بلند مدت هستند. اگر هیئت رزمندگان نتواند کادرسازی کند و جوانان را جایگزین کند، در دراز مدت موفق نخواهد بود. آن هیئتی در سال‌های متمادی موفق است که کادر بهتر و قوی تری ساخته باشد. این کادر سازی از جوانان و نوجوانان در بستر‌های مناسب شکل می‌گیرد. یکی از بستر‌های مناسب اربعین است. یعنی در پیاده روی اربعین و در کاروان‌های حداقل ۴۰ نفره‌ جوان که ما تشکیل آن را به تمامی هیئت‌ها تشکیل آن را توصیه کردیم، بهترین بستر‌های فرهنگی محیاست. پیاده روی اربعین روی خود سازی، آماده سازی و کادرسازی هیئت‌ها تاثیر فراوان دارد. هیئت‌ها در این مانور بزرگ شیعه می‌توانند کادر سازی کنند که در همین کادر سازی می‌توان جوانان را سنجید و مدیر آینده هیئت را از میان این جوانان تعیین کرد. این یک کار بلند مدت است. ما وظیفه داریم در نظام هیئت جوان گرایی کنیم و جوانان را جایگزین افراد مسن کنیم.

مداحی در پایان اضافه کرد: هر چه اثر گذاری معنوی و اثر گذاری فرهنگی ما در اربعین، بیشتر باشد، ما زودتر به هدفمان می‌رسیم. هر چه ما خودمان را درگیر میزبانی از زائران اربعین کنیم، کار‌های فرهنگی مورد بی توجهی قرار می‌گیرد. پذیرایی، اسکان و کار‌های میزبانی را همه بلد هستند. یکی از تاکیدات مهم مقام معظم رهبری این است که عراقی‌ها میزبان ما باشند. ما باید کمک کنیم و در صحنه‌های فرهنگی خلا‌های موجود را پوشش دهیم. البته باید در کمک‌ها مادی آن چیز‌هایی که وجود ندارد را راه بیندازیم. اگر ماشین لباس شویی نیست، آن را خریداری کنیم، اما اینکه آن‌ها غذا می‌دهند، ما هم برویم یک غذای دیگر کنارشان بدهیم کار بزرگی نیست. رویکرد ما در اربعین باید یک رویکرد معنوی و فرهنگی باشد. جوانی که به پیاده روی اربعین می‌آید، باید متحول شود و به کشور برگردد. باید کاری کنیم زائران اربعین جوانان کاروان‌های ایرانی را ببینند و متحول شوند.

 

منبع:باشگاه خبرنگاران


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین