عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۵۳۲۴
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۵

عقیق:غذاهای محلی باکو

پلو (Plov)

پلوی آذربایجانی غذایی سنتی با برنج و گوشت است که با گیاهان و ادویه و فلفل طعم‌دار می‌شود. غذاهای مشابهی در آسیا، اروپا و حتی آفریقا هم پخته می‌شود اما پلوی آذربایجان متفاوت است. سه جزو اصلی این پلو برنج، زعفران، دارچین و گیاهان معطر است و روی آن گوشت سرخ‌شده‌ی گوسفند، مرغ، بره یا گاو می‌گذارند و مخلوطی از سبزیجات و میوه‌های تازه و گاهی میوه‌های خشک و آجیل کنارش سرو می‌کنند. اما ممکن است رستوران‌های مختلف این غذا را به شکل‌های مختلف تهیه کنند. این غذا را می‌توانید در تمامی نقاط این کشور پیدا کنید که از مشهورترین غذاهای آن است.

کباب و شیشلیک

غذاهای گوشتی مشابهی در خاورمیانه تا شرق اروپا و جنوب شرق آسیا هم پخته می‌شود. در آذربایجان چندین نوع کباب و شیشلیک وجود دارد که از انواع مختلف گوشت چرخ کرده یا خرد شده‌ی گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. این گوشت‌ها و مخلفات را به سیخ می‌گیرند و روی آتش کباب می‌کنند. ایرانی‌ها هم که عاشق کباب هستند، می‌توانند غذای مورد علاقه‌ی خود را با بهترین کیفیت در آذربایجان میل کنند. در کنار کباب، نان نازک فطیر هم عرضه می‌شود و طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد. کباب هم جزو آن دسته از غذاهایی است در جای‌جای این کشور می‌توانید پیدا کنید.

قوتاب آذربایجان

قوتاب نوعی نان پهن است که در تور باکو داخل آن را با مواد مختلفی مانند گوشت، اسفناج، پنیر و کدو تنبل پر می‌کنند و بسیار پرطرفدار است. در ایران هم، در مناطق آذربایجان چنین غذایی پخت می‌شود که به آن ختاب می‌گویند. نان قوتاب از خمیری که با آرد، آب، تخم مرغ و نمک درست می‌شود، تهیه شده و به شکل هلالی تا کرده و سپس هر دو طرف آن را سرخ می‌کنند. قوتاب معمولا با ماست محلی، سبزی و سماق سرو می‌شود. اگر شما هم دوست دارید این خوراکی لذیذ را امتحان کنید، در سفر به آذربایجان سری به رستوران‌های باکو بزنید که یکی از باکیفیت‌ترین قوتاب‌های آذربایجان را عرضه می‌کنند.

دلمه

دلمه یکی از غذاهای سنتی ایران و همچنین آذربایجان است. در آذربایجان هم مثل ایران انواع و اقسام دلمه مثل دلمه‌ی برگ مو، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و بادمجان وجود دارد. داخل این‌ها را هم با ترکیبی از گوشت، نعنا، رازیانه و دیگر گیاهان محلی پر می‌کنند. گاهی اوقات آن‌ها دلمه را در ظروف سفالی می‌پزند که طعم و عطر مضاعفی به غذا می‌بخشد. دلمه هم از جمله غذاهای ملی این کشور است و در تمام نقاط آن پخت می‌شود.


آش دوغ یا دوگا (Dovga)

به گزارش سفر باتو ، آش دوغ هم مانند ایران در تمامی نقاط آذربایجان پخته می‌شود که در تهیه‌ی آن از انواع سبزی‌ها مانند گشنیز و شوید و همچنین برنج و نخود و ماست استفاده می‌شود. بسته به آب‌وهوا، این آش هم گرم و هم سرد سرو می‌شود.

کوفته‌ی بزباش

کوفته‌ی بزباش یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان است و آن را غذای ملی خود می‌نامند. کوفته در کنار خود سیب زمینی و نخود دارد که در مایع و سس مخصوص با زعفران و زردچوبه پخته می‌شود. این کوفته‌ها از گوشت چرخ‌کرده و برنج تهیه می‌شود و گاهی یک آلوی خشک هم داخل آن می‌گذارند. کوفته بزباش با گوجه‌فرنگی و سبزی سرو می‌شود.

لاوانگی

لاوانگی یکی از غذاهای محلی جنوب در تور باکو است و امروزه در باکو هم بسیار رایج شده است. لاوانگی به مرغ یا ماهی شکم‌پر گفته می‌شود که داخل آن را با گردو و سبزی‌های محلی پر می‌کنند.

غذاهای محلی بالی

ریجستافل | Mini Rijsttafel

به گزارش سفر باتو ، ریجستافل در واقع غذایی چند نفره است و بعید است کسی بتواند به تنهایی آن را تمام کند. واژه ریجستافل در زبان هلندی به معنای میز غذای برنج است و از زمان حضور استعمارگران هلندی به جا مانده است. ریجستافل یک سینی بزرگ از غذاهای مختلف است که در کنار هم سرو می شوند و در بالی و اندونزی بسیار محبوب است. در ترکیبات این غذا ممکن است ببک بتوتو، ساته و انواع سبزیجات، کراکت سیب زمینی، توفو، برنج و گوشت های کبابی و خوشمزه هم وجود داشته باشد. اگر دو سه نفر هستید و دوست دارید یک غذای کاملا اصیل و محلی را نوش جان کنید پیشنهادمان غذای ریجستافل است.

رول بهاری | Spring Rolls

رول های بهاری با نام زیبایی که دارند از جمله محبوب ترین غذاها در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا در تور بالی هستند و در بسیاری از کشورها با ترکیبات و دستورهای مختلف تهیه می شوند. این غذا در بالی با نام لامپیا هم شناخته می شود و یکی از پرطرفدارترین غذاهای بالی محسوب می شود. اگر عاشق غذاهای ترد و برشته و کریسپی هستید پیشنهاد می کنیم این رول های بهاری را به عنوان میان وعده یا یک غذای سبک و خوشمزه نوش جان کنید. شاید بتوان این رول های بهاری را تا حدودی به سمبوسه خودمان شبیه دانست، با این حال ترکیبات داخل رول و سسی که با آن سرو می شود کاملا متفاوت و متمایز است. داخل این رول ها را معمولا با ترکیبی از سبزیجات مختلف و گوشت مرغ چرخ کرده پر می کنند و بعد از سرخ کردن هم در کنار سس بادام زمینی یا سس چیلی شیرین سرو می کنند. این غذا آن قدر خوشمزه و لذیذ است که مطمئنا از خوردنش سیر نخواهید شد!

گادو گادو | Gado Gado

گادو به معنای مخلوط است و گادو گادو همان طور که از اسمش مشخص است سالادی ترکیبی و مخلوط است. این سالاد یکی از شناخته شده ترین سالادها و غذاهای بالی و اندونزی است و با طعم خوبی که دارد محبوبیت زیادی در بین توریست ها هم پیدا کرده است. اگرچه این سالاد اغلب به صورت سرد سرو می شود اما آن را به صورت گرم هم می توان خورد که در آن صورت هم بسیار خوشمزه است. برای تهیه این سالاد لوبیا سبز، اسنفاج، سیب زمینی، ذرت و لوبیا پخته شده را با تخم مرغ آب پز، پنیر توفوی سرخ شده ترکیب می کنند و در آخر با سس بادام زمینی روی آن می پوشانند. این سالاد بسیار خوشمزه است و آنقدر مخلفات دارد که حتی به عنوان یک وعده غذای سبک و لذیذ هم می توان آن را میل کرد.

لاوار | Lawar

لاوار هم نام یکی دیگر از غذاهای ترکیبی اندونزی و بالی است که به خاطر طعم خوشمزه اش بسیار محبوب است. برای تهیه این غذا گوشت کبابی یا پخته خرد شده یا چرخ کرده، سبزیجات، نارگیل رنده شده و ادویه های مختلف را با هم ترکیب می کنند و این غذای فوق العاده خوشمزه را به وجود می آورند. غذای لاوار باید بلافاصله بعد از آماده شدن سرو شود و نمی توان آن را برای مدت طولانی نگه داشت. در بالی و اندونزی معمولا دو نوع لاوار (سفید و قرمز) وجود دارد. در لاوار سفید از هیچ گونه گوشتی استفاده نمی شود و به همین دلیل ظاهر غذا تقریبا سفید و روشن است. اما در لاوار قرمز آن قدر گوشت (و گاهی خون) داخل آن می ریزند که ظاهر غذا تیره و قرمز رنگ می شود.

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین