عقیق:سردار قاسم سلیمانی در کنار فعالیتهایی برای رفاه و امنیت مردم، پس از سرنگونی صدام اقدام به تأسیس ستاد بازسازی عتبات کرد و در این مسیر خدمات شایستهای به منظور توسعه اعتاب مقدسه عراق داشت. به طوری که هماکنون نه تنها حرمهای مطهر ائمه معصومین (ع) در عراق توسعه یافته، بلکه برنامههایی برای بازسازی این حرمها توسط مهندسان و کارگران ایرانی در قالب ستاد بازسازی عتبات در حال انجام است.
سردار سلیمانی به عنوان پرچمدار ستاد بازسازی عتبات در جمع فعالان این حوزه سخنان قابل تأملی داشته است که در ادامه فیلم و متن آن را برای نخستینبار از خبرگزاری فارس مشاهده میکنید؛
شهید سرافراز سپهبد سلیمانی در این فیلم میگوید: زمانی که جنگ اول نجف اتفاق افتاده بود، من آنجا بودم. در نجف زائری نبود و شاید مجموعه آدمهایی که در روز در حرم بودند، در شلوغترین وضعیت به ۳۰ نفر نمیرسید. کاملا یک حالتی احساس میشد که ضریح این حرم از زیر خاک بیرون آمده، مثل دورهای که گفته میشود امام صادق (ع)، حرم امیرالمؤمنین (ع) را نشان دادند و نمایان کردند، چنین حالتی در نجف و کربلا بود.
وی میافزاید: فضای متروکه و گردگرفته غیرمناسب با چنین جایگاه و مقامی بود. در آن موقع ما به فکر این افتادیم ستادی را راهاندازی کنیم که این ستاد (ستاد بازسازی عتبات) راه افتاد و با حرکتهای بعدی و نمایاندن بعضی از اقدامات و باز شدن راه و حرکت مردم به سمت کربلا، نجف و این اواخر به سامرا و کاظمین، دلهای مردم بیشتر به این حجم تحرک با همت شما شوق گرفت. یک تحرک شگرفتری رخ داد و مردم هم اعتماد کردند و کارهای بزرگتری اتفاق افتاد.
سردار سلیمانی تصریح میکند: اگر بخواهم در چند جمله ماندگار این عمل را تعریف کنم به چند نکته باید اشاره کنم که به آن اعتقاد دارم. اولا اقدامی که در اینجا یعنی ستاد با برکت صورت گرفت، یک عمل کوثرانه را انجام داد، یک صدقه فوقالعاده جاریه. لذا مهمترین کار این ستاد، این است که ماندگارترین کار تاریخ انقلاب را در عراق به یادگار گذاشت. ما عملی ماندگارتر از این در خارج از کشور در بُعد معنوی (نداریم). قلب همه تشیع و حتی سنی در عشق به امام حسین (ع) (میتپد)، آنقدر دیدهام کسانی که در وجودشان عشق به امام حسین (ع) و امیرالمؤمنین (ع) شعله ور است که یقینا نه تنها از برخی از شیعیان کمتر نیست، یقینا از برخی شیعیان فزونی دارد.
وی میافزاید: ستاد کاری کرد که ایران همزمان با دیدن و بوسیدن ائمه معصومین (ع) و عتبات مقدسه در عراق، ایران هم دیده شود. نکته بعدی ستاد مردمیترین عملی بود که در یک چارجوب انقلابی در چند سطح متفاوت از هم، توانست ترکیب مقدس و مهم را ایجاد کند. کنار مرقد مطهر امیرالمومنین (ع)، اولین بار نام زیبای صحن مطهر فاطمه (س) اتصال به (حرم) علی بن ابی طالب (ع) پیدا کرد.
پرچمدار ستاد بازسازی عتبات با اشاره به آرزویی که در این ستاد دارد، میگوید: این ستاد حقیقتا نماد، شعله و شعبهای از آن کوثر الهی است. هر عمل مخلصانهای همین کوثر است. شاید به اندازه عمر کارهای صورت گرفته، کار باقی مانده مهم وجود داشته باشد. من از آرزوهایم این بوده و نمیدانم تحقق پیدا میکند یا نمیکند، اما با همت ملت ایران قابل تحقق است. با پیگیری و همت این ستاد قابل تحقق است و آن خارج کردن همیشگی سامرا از غربت است.
در ادامه صوت این سخنرانی هم تقدیم میشود؛