07 مهر 1401 4 (ربیع الاول 1444 - 13 : 13
کد خبر : ۱۰۵۷۲۸
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی:
عضو هیئت‌علمی جامعة المصطفی العالمیه بابیان این‌که عهدنامه امام علی علیه‌السلام که در خطاب به مالک نگاشته شد نکته‌ای تاریخی برای امروز انقلاب دارد، گفت: به آشتی ظاهری دشمن نباید اعتماد کرد.

عقیق:حجت‌الاسلام‌ والمسلمین ناصر رفیعی عصر امروز در محفل سخنرانی شبستان امام خمینی(ره) به بررسی مبانی دشمن‌شناسی از منظر قرآن کریم پرداخت و اظهار داشت: در مبانی دانش‌های امروزی جنگ به دو مقوله جنگ نرم و جنگ سخت تقسیم می‌شود.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی بابیان این‌که جنگ نرم سابقه تاریخی عمیقی دارد، ابراز داشت: در جنگ صفین عمرو بن عاص در آخرین لحظات با اقدام نرم خود معادله جنگ را عوض کرد.

وی ادامه داد: جنگ نرم بین اصحاب ائمه معصومین نیز در جریان بود تا جایی که برخی از اصحاب امام کاظم علیه‌السلام به دنبال انحراف جریان امامت بودند تا از این طریق اموال عمومی در اختیار امام را تملک کنند که یکی از عمیق‌ترین رفتارهای جنگ نرم شکل گرفت.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها با اشاره به هجوم سنگین شایعات علیه یونس ابن عبدالرحمن در زمان امام رضا علیه‌السلام گفت: یونس فردی بود که امام رضا علیه‌السلام ۳ دفعه بهشت را برای او تضمین فرموده و او را به سلمان تشبیه کرده بودند؛ این در حالی است که دامنه شایعات به‌جایی رسیده بود که حلال‌زادگی یونس را برای عموم مردم مخدوش و زیر سؤال برده بودند.

حجت‌الاسلام‌ رفیعی اطمینان از صحت خبر، تشخیص خوبی و یا بدی محتوای خبر از کسی که خبر داده می‌شود و منفعت داشتن و یا نداشتن خبر برای عموم مردم را سه معیار مواجهه با شایعه توصیف کرد و گفت: هنجارشکنی بعد از جنگ نرم دومین حربه دشمن علیه ملت‌ها است.

وی ادامه داد: دشمن همواره در حربه‌های خود به ترویج منکر مشغول است؛ بر این اساس برنامه‌سازان تلویزیونی توجه داشته باشند که الگوبرداری از برنامه‌های ماهواره می‌تواند یک خطر برای جوامع مدنی باشد چراکه سبک‌ها و الگوهای کاری دشمن در شبکه‌های ماهواره‌ای همیشه صحیح نیست.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها اختلاف‌افکنی را سومین ویژگی دشمن توصیف کرد و عنوان داشت: باید توجه داشت که در جریان سقیفه دست‌های اختلاف افکن دشمن یهودی حضور داشت که توانست چنین اختلاف و رخنه‌ای بزرگ در بدنه اسلام ایجاد کند.

وی ادامه داد: چهارمین ویژگی دشمن به‌زحمت انداختن امت اسلام است چیزی که در جریان انقلاب اسلامی از ابتدا با ترور شخصیت‌ها، جنگ تحمیلی و امروزها با تحریم‌های شدید اقتصادی دنبال می‌شود؛ این نشان می‌دهد که دشمن از مردم بغض دارد.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی ایجاد رعب و وحشت را از دیگر ویژگی‌های دشمن توصیف کرد و عنوان داشت: دشمنان نظام و انقلاب اسلامی باید بدانند که امروز معادلات نظامی دنیا تغییر کرده است تا جایی که رژیم غاصب صهیونیست بعد از یک هجوم سه‌روزه مجبور به آتش بس و عقب‌نشینی شد.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها به اصول مواجهه با دشمن اشاره کرد و گفت: شناخت دشمن و اقدام مقابله‌به‌مثل دشمن تجویز قران کریم برای مواجهه مقتدرانه با دشمن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی بابیان این‌که عهدنامه امام علی علیه‌السلام که در خطاب به مالک نگاشته شد نکته‌ای تاریخی برای امروز انقلاب دارد، گفت: امام علی علیه‌السلام در این فراز فرموده‌اند« الحَذَرَ كُلَّ الحَذَرِ مِن عَدُوِّكَ بعدَ صُلحِهِ ؛ فإنَّ العَدُوَّ ربَّما قارَبَ لِيَتَغَفَّلَ، فَخُذْ بِالحَزمِ، و اتَّهِمْ في ذلكَ حُسنَ الظَّنِّ؛ زنهار! زنهار! از دشمن خود پس از آشتی کردن، زیرا دشمن چه‌بسا به نزدیکی می‌گراید و نمایش صلح می‌دهد تا طرف را غافلگیر کند، پس جانب احتیاط را بگیر (دوراندیش باش) و خوش‌گمانی خود را درباره حیله‌گری‌های دشمن متهم بساز.»

وی ادامه داد: رهبری معظم انقلاب از ابتدای برجام به این نکته توصیه اکید داشته و امروز در تجربه انقلاب این توصیه به‌وضوح قابل‌مشاهده است.

 

منبع:حوزه

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: