عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۲۱۵۶۴
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
آیت الله فاضل گلپایگانی:
مرحوم صافی گلپایگانی زندگی زاهدانه‌ای داشت و برای دفتر خود تشکیلات آنچنانی برپا نکرده بود. در مسئله بیت‌المال مراقبت خاصی داشتند تا سهم سادات و یا وجوهات به درستی و در جای خود مصرف شود.

عقیق:آیت الله محمدحسن فاضل گلپایگانی (زالی) عضو خبرگان رهبری به مناسبت ارتحال مرجع عالی‌قدر اسلام آیت الله صافی گلپایگانی پیامی را به شرح ذیل به خبرگزاری تسنیم ارائه داد:

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی از جمله مراجعی هستند که حق زیادی بر گردن ما دارند. با شناخت نزدیکی که از ایشان داشتم، این مرجع بزرگوار را هم اهل علم و هم اهل عمل یافتم.

در مقام علم و دانش و فرزانگی درخشید و خود نیز بسیار اهل مطالعه بود. از شاگردان خاص مرحوم آیت الله بروجردی، آیت الله گلپایگانی و نیز آیت الله حجت شناخته می‌شدند. طی عمر پر برکتشان بیش از 80 جلد کتاب نوشتند.

در مقام عمل، بسیار مقید به امر به معروف و نهی از منکر بودند و در این مسیر به تعبیر آیه54 سوره مائده «لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ»، از سرزنش هیچ سرزنشگری نهراسید تا حدی که در دوران حیاتشان افرادی را گماردند تا بر اخبار رسانه‌ها، مبلغان و رویدادهای داخلی و خارجی نظارت داشته باشند؛ در این باره توجهی به ناراحتی و خوشی دیگران نداشتند و این دو امر را فریضه الهی می‌دانستند. آیت‌الله صافی آنجا که مطلب ناحقی می‌شنیدند در قالب بیانیه یا یادداشت تذکر می‌دادند و منکراتی که در داخل یا خارج که مرتبط با کشورمان بود، به صورت ویژه پیگیری می‌کردند. تمام اینها از روحیه پیگیر بودن و با نشاط بودن ایشان ناشی می‌شد.

مرحوم صافی گلپایگانی اشراف عجیبی به رویدادهای جامعه داشتند و گاهی شخصاً با مسئولان دیدار یا به صورت تلفنی صحبت داشتند. از احوال افراد و نزدیکان خود غافل نبودند و آن زمان که حال بنده ناخوش بود، خودشان به صورت تلفنی با بنده صحبت کردند و جویال حال شدند.

در مسئله بیت‌المال مراقبت خاصی داشتند تا سهم سادات و یا وجوهات به درستی و در جای خود مصرف شود. خیلی مراقب بودند این اموال در دست رهزنان نیفتد. خود آن مرحوم نیز زندگی زاهدانه‌ای داشت و برای دفتر خود تشکیلات آنچنانی برپا نکرده بود. آیت‌الله صافی در مدرسه و دفتر خود از همان امکانات زمانِ آیت الله گلپایگانی استفاده کرد و در برپایی مدرسه این استاد بزرگوار خویش تلاش مجدانه‌ای داشت و امروز این مدرسه پایگاه اساتید برتر حوزه علمیه قم شناخته می‌شود. 

از ویژگی بارز ایشان دلباختگی به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها و امام زمان عجل الله تعالی فرجه بود و در این راستا کتب زیادی نوشت که از مشهورترین آنها کتاب منتخب‌الأثر با محوریت احادیث امام مهدی (عج) است. امیداوریم خداوند ایشان را با اولیای خود محشور کند و این ضایعه اسفبار را بار دیگر به تمام مردم ایران و علمای حوزه و بیت معظم ایشان تسلیت عرض می‌کنم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین