عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۶۴۱۷۴
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶
نوای حزن و اندوه محرم در کردستان/
محرم که می‌آید، فضا تغییر می‌کند، مساجد و تکایا، حسینیه همه فضای حزن و اندوه به خود می‌گیرد و در جای جای ایران اسلامی ، آیین های گوناگون و مراسم ویژه ای با حضور خود جوش مردم برگزار می شود.
عقیق:درباره محرم و عاشورا بسیار گفته و نوشته اند اما باز هم جای گفتن و نوشتن باقی است چرا که این رویداد از چنان ابعاد بزرگ و گسترده ای برخوردار است که هر چه بیشتر به تحلیل و بررسی آن پرداخته می شود زوایای تازه تری از آن آشکار می شود .

 عاشورا یک فرهنگ است
عاشورا نه یک حادثه بلکه یک فرهنگ است؛ فرهنگی که برخاسته از متن اسلام ناب که نقش حیاتی را در استحکام ریشه ها، رویش شاخه ها و رشد آن ایفا کرده است. همزمان با فرارسیدن ایام محرم، مردم در سراسر جهان با برگزاری مراسم عزاداری به سوگ امام حسین(ع) و یاران وفادارش می نشینند و در این ایام و در جای جای ایران اسلامی و با توجه به شرایط هر منطقه، آیین های گوناگون و مراسم خاصی با حضور خود جوش مردمی برگزار می شود .
محرم یک فرصت مهم برای انتقال فرهنگ اسلامی و دینی به ویژه به نسل جوان جامعه است، پیشکسوتان می توانند با سبک و شیوه خود نسل جدید را وارد این محافل معنوی کنند تا هر چه بیشتر با اهل بیت پیامبر آشنا شوند زیرا حماسه عاشورا گویی فرا مذهبی است و امام حسین(ع) و یارانش با شجاعت و ایثار در برابر ظلم و ستم ایستادند  و نام خود را برای همیشه در تاریخ به یادگار گذاشتند .
محرم و صفر فرصتی برای بصیرت بخشی به جامعه است که باید به خوبی از آن بهره گرفت و عدالت اجتماعی، ولایتمدار بودن و توجه ویژه به مبانی اعتقادی از جمله درس هایی است که باید از محرم و صفر یاد بگیریم.مسلمانان شيعه و سني استان كردستان در كنار یکدیگر همه ساله در ايام محرم در قالب دسته‌هاي سينه‌زني و زنجيرزني به عزاداري سرور و سالار شهيدان حضرت امام حسين(ع) مي‌پردازند.
محرم که می‌آید، فضا تغییر می‌کند، مساجد و تکایا، حسینیه و مهدیه همه فضای محرم به خود می‌گیرد، خیابان و کوچه خبر از یک غم و اندوه می‌دهند، غمی که عاشقان و طرفداران امام حسین(ع) در سینه دارند و این موضوع بعد از قیام عاشورا تاکنون استمرار داشته است.

مراسم تشت گذاری و ادای نزورات
چند روز مانده به شروع ماه محرم آيين‌هاي عاشورايي خاصي نيز در ساير شهرهاي استان کردستان با آداب و رسوم خاصي همچون تشت‌گذاري، تشكيل حلقه عزا در مقابل مساجد تكايا و حسينيه‌ها با ذكر حسين واي، مجالس روضه‌خواني و تعزيه‌خواني برگزار می شود كه از واپسين روزهاي ماه ذي‌الحجه آغاز و تا پايان دهه نخست محرم ادامه خواهد داشت.
مردم استان کردستان در ماه محرم به شیوه‌های سنتی در قالب دسته‌های عزاداری عشق و ارادت خود را به خاندان اهل بیت (ع) و شهدای کربلای معلی ابراز می‌کنند که یکی از این شیوه‌ها آیین سنتی طشت‌گذاری خاص منطقه سریش‌آباد در استان کردستان است و همه ساله در آخرین شب‌های ماه ذیحجه برگزار می‌شود. دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این شهر در قالب هیئت‌های سینه‌زنی با تشکیل حلقه عزاداری و حسین حسین‌گویان در رسای شهدای دشت کربلا بر سر و سینه می‌کوبند و گرداگرد طشت آبی به نشانه بستن آب بر روی اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، عطش و تشنگی کاروان کربلا، سوگواری می‌کنند.
در سریش آباد در چند روز مانده به محرم، بیرق‌های سیاه به اهتزاز در می‌آید، دوستداران اهل بیت (ع) از امام شهیدان اذن می‌گیرند تا برایش مجلس عزا برپا کنند و هر کسی به کلامی، از محرم و کاروان کربلا می‌گوید، اینجا فرسنگ‌ها کیلومتردورتر از کربلا، چشمان کربلاییان راهی بین‌الحرمین می‌شود و گاه نوای یاحسین سر می‌دهند و گاه یا ابوالفضل.
ادای نذورات نیز که بیشتر به صورت پذیرایی با غذای گرم از هیئت‌ها انجام می‌شود یکی دیگر از رسوم مردم کردستان در ماه محرم است که این نذور با آغاز ماه محرم  شروع شده و حاجت‌مندان و نیازمندان درگاه اهل بیت (ع) به قصد تبرک به این مجالس می‌روند و از خوان کرم خاندان نبوت بهره‌مند می‌شوند.

عشق به امام حسین(ع) در اشعار کردی
 عشق به امام حسین(ع) در اشعار شعرای کُرد اهل سنت کردستان همواره وجود دارد که یکی از آنها شیخ رضا طالبانی از شاعران کرد اهل سنت است که به زبان‌های کردی، فارسی، عربی و ترکی اشعاری را سروده است و در اشعارش ارادت خود را نسبت به امام حسين (ع) بارها نشان داده است. اشعار نغز شعرای کرد اهل سنت به زبان‌های فارسی، کردی و عربی گویای ارادت زایدالوصف مردم کرد مذهب به اهل بیت پیامبر(ص) به ویژه حضرت امام حسین(ع) است.


منبع:مهر
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین