عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۸۹۱۰
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱
گفت‌وگو با آیت‌الله رفیعی‌پور علوی درباره تأسیس موسسه امام هادی(ع)
مدیر موسسه امام هادی(ع) گفت: غربت امام دهم موجب شد مؤسسه‌ای علمی و تحقیقاتی برای نشر آثار دینی با نام امام هادی علیه‌السلام تأسیس کنم و نام حضرت را بر روی کتاب‌ها و تابلوها بنویسم.
عقیق: آیت‌الله سیدهادی رفیعی‌پور علوی مدیر موسسه و انتشارات «امام هادی (ع)» در گفت‌وگو با  فارس، به انگیزه تاسیس موسسه اشاره کرد و گفت: در سالروز میلاد با سعادت امام هادی علیه‌السلام در سال 1371 شمسی (1412 قمری)، مراسم جشنی در مدرسه فیضیه، از طرف مرحوم آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی برگزار شده بود.

وی ادامه داد: در این مراسم معنوی، هنگامی که پیام معظم‌له پیرامون مظلومیت و غربت امام هادی علیه‌السلام قرائت گردید، سخت تحت تأثیر قرار گرفته و به یاد گفتی امام خمینی (ره) افتادم که فرموده بودند: «امامان ما همه غریب و گمنامند، حتی حضرت علی علیه‌السلام که در بین امامان مشهورترند، آنقدر که در آسمان‌ها شهرت دارند، در زمین شهرت ندارند.» این بیانات غربت امام هادی (ع)، امام جواد (ع) و امام حسن عسکری (ع) را به ذهنم آورد و اینکه این بزرگواران از همه امامان غریب­‌تر هستند.

علوی گفت: با خود قصد کردم که مؤسسه‌ای علمی، تحقیقاتی و فرهنگی برای نشر آثار دینی با نام امام هادی علیه‌السلام تأسیس کنم و نام حضرت را بر روی کتاب‌ها و تابلوها بنویسم و حرکتی علمی و خداپسندانه، زیر پرچم آن حضرت داشته باشم. البته در آن زمان هیچ امکاناتی در اختیار نداشتم؛ ولی در عین حال گسترۀ مؤسسه را نه تنها در قلمرو قم و ایران، بلکه گستره‌ای جهانی در نظر گرفتم و با توکّل بر خدا، اقدام به تأسیس آن نمودم.

مدیر موسسه امام هادی خاطرنشان کرد: از همان ابتدا تصمیم داشتم، کارها بگونه‌­ای انجام شود که کمبودها و خلأهای علمی و تحقیقی مورد نیاز را پر کند و لذا به یاری خداوند، هیئت علمی مؤسسه را از افراد اهل علم و فاضل انتخاب کردم؛ زیرا غنای علمی و تجربیات این افراد، در نحوه انتخاب موضوع و نگارش و تصحیح کتاب‌ها مؤثّر بود.

*کتاب‌های موسسه مورد تایید رهبر انقلاب بوده است

وی افزود: موسسه امام هادی (ع) در دو حوزه مشغول فعالیت نشر است، کتاب‌های عمومی و کتاب‌های مرجع که کتاب‌های مرجع ما از زمره کتب اصیل و مرجع شیعه به شمار می‌رود و مورد توجه علما قرار دارد. این حوزه بخش عمده‌ای از فعالیت‌های موسسه را تشکیل می‌دهد، حتی در سطح بین‌المللی نیز کتاب‌های ما شناخته شده و مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد حتی کتب انتشارات ما مورد تایید رهبری انقلاب و سایر مراجع تقلید بوده است.

رفیعی‌پور علوی گفت: کتب ما معمولا به خاطر محتوا و غنای علمی، کتبی هستند که کمتر پرفروش هستند و بیشتر مورد توجه افراد اندیشمند قرار می‌گیرد و مخاطب عام کمتر به آنها توجه دارد. به خاطر این که کتاب‌هایمان بیشتر پژوهشی بوده و تالیف آنها معمولا زمان بسیاری می‌برد از این رو تازه‌های نشر در انتشارات ما کمتر به صورت سایر ناشران به روز می‌شود و به تجدید چاپ می‌رسد. ما 35 عنوان کتاب از ابتدای تاسیس تاکنون منتشر کرده‌ایم. کتبی مانند موسوعه زیارات معصومین، مقنع، الهدایه، الاعتقادات و ... عناوینی است که تاکنون منتشر شده است.

*کتابی برای زیارت به چهار زبان

مدیر موسسه امام هادی (ع) گفت: کتاب جامع‌الزیارات، خلاصه‌ای از موسوعه زیارات معصومین است تا مخاطب عام نیز بتواند از آن استفاده کند. این کتاب اکنون در دست تالیف بوده و ویژگی این کتاب این است که علاوه بر زبان عربی به چهار زبان فارسی، ترکی استانبولی، انگلیسی و اردو نیز ترجمه شده است. مرحله اول ترجمه اکنون به پایان رسیده و برای بازبینی ابتدایی آماده شده است.

وی به فعالیت‌های موسسه در حوزه امام هادی (ع) نیز اشاره کرد و گفت: در پی انتشار برخی اهانت‌ها به ساحت ملکوتی امام دهم، توسط شخص گمراهی که به تحریک دشمنان کوردل اهل بیت علیهم السلام، اقدام به این کار ذلیلانه و منافقانه نموده بود، فراخوان مقالات کوتاه (5 الی 10 صفحه‌ای) پیرامون ابعاد زندگانی امام هادی علیه‌السلام انجام دادیم تا گامی در معرفی بهتر شخصیت نورانی آن بزرگوار به جامعه برداشته باشیم. اکنون از پس از جمع‌آوری مقالات ارسال شده در نظر داریم تا پس از آماده سازی و جمع‌بندی آنها برگزیدگان این فراخوان را در قالب کتابی منتشر و در دسترس شیفتگان این امام بزرگ قرار دهیم.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین