عقیق:تارنمای «مرآه الجزیره» نوشت: «۹ ماه است که «نسیمه الساده» فعال زن شیعه عربستانی پشت میله های یکی از زندانی های آل سعود و در یک سلول انفرادی به سر می برد؛ سلولی که در آن حقوق زندانیان اعم از زن و مرد و پیر و جوان با انواع و اقسام شکنجه ها روبرو می شوند.
نیروهای آل سعود ۳۱ جولای ۲۰۱۸ خانم «نسیمه الساده» از شهروندان شیعه شهرستان «صفوی» در شمال استان قطیف را بازداشت کردند؛ بازداشت او بدون هیچ گناهی و بدون هیچ اتهامی صورت گرفته است. نیروهای سعودی حتی حکم جلب هم همراه نداشتند و به شیوه ای وحشیانه او را بازداشت کردند.
نسیمه الساده
براساس این گزارش، ۹ ماه از زندانی شدن خانم الساده می گذرد اما مقامات آل سعود هنوز دلیل بازداشت وی را اعلام نکرده اند و هیچ جلسه محاکمه ای هم برایش تشکیل نشده است؛ به نظر می رسد دولت سعودی قصد دارد از فعالیت های حقوقی، اجتماعی و فرهنگی او که خواب از چشمان مقامات این کشور ربوده بود، انتقام بگیرند.
«موسی الساده» پسر این زن سعودی به مرآه الجزیره می گوید: او از شرایط بسیار بدی در زندان به سر می برد. معلوم نیست چه بر سر او آمده است. او از زمانی که بازداشت شده، در یک سلول انفرادی نگه داری می شود.
«موسی الساده» پسر نسیمه الساده که در خارج از عربستان زندگی می کند
یک منبع محلی به مراه الجزیره می گوید: اواخر دسامبر ۲۰۱۸میلادی بود که خانم نسیمه الساده به همراه شماری دیگر از فعالان زن نظیر «اسراء الغمغام» و «نعیمه المطرود» در زندان تجمع اعتراضی برگزار کردند تا روحیه زنان زندانی را بالا ببرند اما این موضوع لرزه بر تن آل سعود انداخت و باعث شد وی را به سلول انفرادی منتقل کنند تا از انجام هرگونه فعالیتی به دور باشد.
«طه الحاجی» فعال حقوق بشر سعودی و وکیل سرسناش این کشور درباره قضیه نسیمه الساده می گوید: خانم الساده در چارچوب سلسله بازدشت هایی که که زنان مدافع حقوق بشر را هدف قرار داد، بازداشت شد. بازداشت این زنان برنامه ریزی شده بود چون فعالیت های حقوقی این زنان افزایش یافته بود.
فعالیت های روزافزون مدافعان زن: دلیل بازداشت نسیمه الساده
الحاجی افزایش روز افزون فعالیت های مدافعان زن حقوق بشر را دلیل اصلی بازداشت آنها از جمله خانم الساده می داند و ادامه می دهد: فعالیت های آنها در جامعه طرفداران زیادی پیدا کرده بود. آنها اقشار مختلف جامعه را از اوضاع پیرامونشان آگاه می کردند. اقدامات و فعالیت های این زنان واکنش های زیادی هم از خارج کشور داشت.
این وکیل سعودی از نسیمه به عنوان یکی از ستون های اصلی جنبش زنان در عربستان نام می برد و یادآور می شود: او در همه سطوح اعم از فعالیت های زنان، آگاهی بخشی و آموزش حضور داشت و از حقوق معلولان و اقلیت ها دفاع می کرد.
وی با بیان اینکه نسیمه الساده با سازمان های حقوق بشری در سراسر دنیا در ارتباط بود، اضافه می کند: بازداشت او اراده جنبش زنان در عربستان را شکست و قدرت آن را تضعیف کرد. او در زندان با انواع و اقسام اقدامات خلاف قانون روبرو می شودو از ملاقات با خویشاوندانش محروم است.
«طه الحاجی» فعال حقوق بشر سعودی و وکیل سرسناش این کشور
«علی الدبیسی» رئیس سازمان اروپایی – سعودی حقوق بشر در این باره به مرآه الجزیره می گوید: مقامات سعودی با بازداشت خانم نسیمه الساده قوانین محلی و منشورهای بین المللی که خود عربستان هم عضو آن است را نقض کردند.
الدبیسی اضافه می کند: مشکل این است که عربستان به خودش اجازه می دهد که به بهانه قانون مبارزه با تررویسم، قوانین را نقض کند. براساس قوانین محلی، نباید محاکمه ها بیشتر از شش ماه به تعویق بیفتد در حالی که دوره بازداشت خانم الساده بیشتر از اینها شده است.
«علی الدبیسی» رئیس سازمان اروپایی – سعودی حقوق بشر