عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۷۴۰۴۶
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۹
آغاز فراخوان پوشش بیمه مسئولیت مدنی مساجد
مشاور اداری مالی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، با اعلام شرایط جدید بیمه مسئولیت مدنی مساجد تهران، از کارگزاران مساجد درخواست کرد برای پیشگیری از تحمیل خسارات مالی به مسجد نسبت به تأمین پوشش بیمه برای مساجد اقدام کنند.
عقیق:غلامرضا صادقی مشاور اداری مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد با تاکید بر ضرورت پوشش بیمه مسئولیت مدنی برای مساجد، اظهار داشت: بر اساس شرایط این بیمه نامه، ائمه جماعات، خدام، اعضای هیأت امنا، نمازگزاران و کلیه کسانی که برای انجام هر کاری به مسجد مراجعه می‌کنند تحت پوشش بوده و می‌توانند در صورت بروز حوادث، هزینه خسارات وارده را از بیمه دریافت کنند.

وی ادامه داد: ما در سنوات قبل شاهد بودیم در برخی ازمساجد اتفاقاتی رخ داده است که منجر به آسیب دیدن، نقص عضو و یا فوت برخی افراد شده است. با توجه به اینکه این اتفاقات در مسجد بوقوع پیوسته است طبعا کارگزاران و مسئولین مسجد به عنوان مقصر شناخته شده‌اند لذا از نظر مراجع ذیصلاح امام جماعت و اعضای هیأت امنا بعنوان مدیر وکارگزاران مسجد محکوم به تأمین هزینه‌های درمان، دیه نقص عضو و فوت شده‌اند.

مشاور اداری مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد اضافه کرد: در صورت وقوع چنیین حوادثی، اکثر مساجد توان و بنیه مالی لازم برای تأمین خسارات وارده به افراد را نداشته و از طرفی هیچ سازمان و نهادی نیز مسؤلیت و بودجه‌ای در قبال آن ندارد.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر کسانی که در مسجد بطور افتخاری بعنوان هیأت امنا قبول مسؤلیت نموده و بعضا در تأمین هزینه های مسجد مشارکت وکمک می‌کند نباید در صورت وقوع حوادث، هزینه و خسارات وارده به افراد به آنها تحمیل شود. در حالیکه  اگر مسجد قادر به تأمین اینگونه هزینه‌ها نباشد طبعا تأمین آن متوجه آنان یعنی امام جماعت و هیأت امنا خواهد شد.

صادقی ابراز داشت: در این زمینه بر اساس تدابیر رئیس مرکز راهکارهای ممکن را بررسی کردیم و بهترین راه حل را مذاکره با شرکت‌های بیمه یافتیم تا با قائل شدن تسهیلات ویژه، زمینه برای تأمین پوشش بیمه مسئولیت برای مساجد مهیا شود که بحمدالله با انعقاد تفاهم نامه این فرصت فراهم شده تا مساجد با هزینه بسیارکم تحت پوشش بیمه قرارگیرند.

وی تاکید کرد: اگر هر مسجدی به صورت انفرادی خارج ازچارچوب این تفاهم نامه برای بیمه شدن اقدام کند باید چند برابر مبلغ تعیین شده درقرارداد را پرداخت کند، در حالی که  با تعامل و تفاهم بعمل آمده، دو سال است با شرکت‌های بیمه تفاهم نامه و قرارداد امضا شده است که براساس آن مساجد با کمترین هزینه تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار می‌گیرند و به تبع آن اگر خدای ناکرده در مسجد حادثه‌ای رخ دهد که منجر به آسیب دیدن افراد شود هزینه درمان، دیه نقص عضو یا فوت آنان از سوی شرکت بیمه طرف قرارداد پرداخت خواهد شد.

مشاور اداری مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه سال گذشته که سال اول این طرح بود برای فرهنگ سازی،  کلیه مساجدی که مراسم اعتکاف برگزار کردند تحت پوشش قرار گرفتند و یکسری مساجد هم خودشان اقدام کردند، گفت: امسال هم با تفاهم نامه ای که با یکی از شرکت‌های بیمه به امضا رسیده است این زمینه فراهم شده که با پرداخت مبلغ ١٨٢ هزار و ٣٠٠ تومان هر مسجد به مدت یکسال تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی قرار بگیرد. در طول یک سال اگر برای کسانی که برای هر امری در مسجد حضور پیدامی کنند حادثه‌ای رخ دهد و مسجد مقصرشناخته شود، شرکت بیمه هزینه درمان و یا دیه را جبران می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مبلغ حق بیمه پول قابل توجهی نیست ولی اگر حادثه‌ای رخ دهد تسهیلاتی که ارائه می‌شود بسیار  قابل توجه و کارگشا است، اظهار داشت: در سال گذشته در چندین مسجد شاهد حوادث ناگواری بودیم که البته صرفا خسارات وارده به آن دسته از مساجدی که تحت پوشش بیمه قرارداشتند از طریق بیمه تأمین و پرداخت شد. بنابراین از همه مسؤلان محترم مساجد تقاضا داریم این موضوع را جدی گرفته و نسبت تأمین پوشش بیمه برای نمازگزاران و سایر مراجعین به مسجد اقدام کنند براساس مفاد تفاهم نامه منعقده، هزینه پزشکی برای هرنفردرهرحادثه مبلغ ٥٠ میلیون ریال و تعهدات بیمه‌گر در قبال  فوت و نقص عضو هر نفر معادل دیه سال مربوطه که توسط مراجع ذی صلاح تعیین می‌شود خواهد بود.

صادقی با تاکید بر اینکه بیمه مسؤلیت صرفاً مشمول افراد می‌شود و شامل تأمین خسارات دارایی‌ها و اموال مسجد نمی‌شود، خاطرنشان کرد: اگر مسجدی تمایل داشته باشد می‌تواند دارایی واموال خود را نیز با شرایط خاص و با استفاده از تمهیدات و تسهیلات ویژه درمقابل حوادث و آتش سوزی تحت پوشش بیمه قراردهد.

وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه پوشش بیمه مسئولیت مدنی بسیار ضروری است، گفت: برای سهولت و ایجاد تمهیدات، یک کارگزار برای پیگیری و عقد قراردادها تعیین و معرفی شده است که نمایندگان مسجد می‌توانند از آن طریق اقدام کنند. در سال گذشته حدود ٨٠٠ مسجد در استان تهران تحت پوشش بیمه گرفتند و از نکات مثبت این تفاهم نامه این است که، تأمین خسارت و هزینه‌های احتمالی با تایید کارشناس مربوطه، بدون احتیاج به مراجع قضایی قابل پرداخت است.

مشاور اداری مالی رئیس مرکز رئیس رسیدگی به امور مساجد در پایان با تاکید مجدد بر اینکه تجارب و اطلاعات موجود در مرکز نشان می‌دهد این بیمه برای همه مساجد ضروری است، اعلام کرد: مسؤلان مساجد برای کسب اطلاعات بیشتر و پوشش بیمه‌ای، می‌توانند با شماره تلفن‌ ٦٦٣٤٦٩٨٧ تماس حاصل کنند.


منبع:فارس


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین