عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۶۳۲۹
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۷
اراکی در اجلاس روز جهانی مسجد:
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه می توانیم از معماری اسلامی در جهت ترمیم و احیای بافت ناسازگار کنونی استفاده کنیم، گفت: ما در تمدن سازی اسلامی باید بدانیم مسجد مرکز تمدن سازی و شکل دهی به جامعه است.
عقیق:آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، روز گذشته 10 شهریورماه در اجلاس روز جهانی مساجد ضمن تبریک روز جهانی مسجد، از مساجد به عنوان محور و پایگاه تأسیس اسلام، یاد کرد: یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام دو سیر تاریخی پیامبر اسلام(ص) است که نقش ویژه ای در تبیین اهداف تمدن اسلامی دارد.

وی در ادامه سخنانش تأکید کرد: بخش اول این سیر به اسرا تعبیر شده است چون سیر زمینی آن از مسجد الحرام به مسجد الاقصی بوده است و معراج سیر آسمانی است. در سیر زمینی تمام آنچه که در آینه جامعه بشری پیش می رود را رسول خدا نشان داده و در معرا ج آنچه در آخرت می گذرد به ایشان نمایش داده شد.

وی نماد هسته محوری و مرکزی امت اسلامی را وجود ائمه اطهار(ع) دانست و تصریح کرد: ماهیت مسجد الحرام بنابر تعاریف قرآنی مسجدی الهی بوده، از طرفی مسجد النبی ، مسجد کوفه و مسجد الاقصی خانه رهبری امت اسلامی و بقیه مساجد  نیز به همین ترتیب بیوت رهبران الهی هستند.

آیت الله اراکی با بیان اینکه اساس  تمدن اسلامی در طهارت است گفت: بیوت جامعه ساز مساجد، «بیوت الطهاره» هستند و مسجد مکان طهارت است و همچنین بیت الرسول در قلب مساجد نمادی از بیوت الله است.

وی در ادامه با یبان اینکه جامعه دوم به دست حضرت صاحب الزمان(عج) شکل می گیرد، عنوان کرد: این امت یک امت واحده جهانی خواهد بود که آغاز تأسیس آن از مسجد الاقصی بوده و نابود کردن بافتی از جهان که مبتنی بر فساد است را برعهده مساجد قرار داده است.

آیت الله اراکی همچنین با بیان این مطلب که ما در تمدن سازی اسلامی باید بدانیم مسجد مرکز تمدن سازی و شکل دهی به جامعه است تأکید کرد: مساجد جایگاه پرورش جامعه بوده است و همچنین پیوند هویت ساز و هویت آفرینی ایجاد می کند. نفس مساجد بافتی مبتنی بر هویت الهی است و مودت تنها ارتباط قلبی است که باعث محبت رفتارساز می شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه اگر می خواهیم در شهرسازی سامان داشته باشیم باید از تمدن خاص اسلام پیروی کنیم، بیان کرد: هر شهری ساخته می شود گویای بافت آن جامعه است لذا نباید در جامعه اسلامی بافت شهری به گونه ای باشد که موجبات ناسازگاری را فراهم کند و موجب بحران شود. بر این اساس می توانیم از معماری اسلامی در جهت ترمیم و احیای بافت ناسازگار کنونی استفاده کنیم.


منبع:مهر

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین