عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۵۶۶۹۴
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳
حقیقت توبه و استغفار، پشیمانی از گناه گذشته و عزم و تصمیم بر عدم ارتکاب آن در آینده است. اگر این حالت برای کسی پیش آمد، نشانه توبه واقعی است و قبولی آن از طرف خداوند قطعی خواهد بود.
عقیق:یکی از فرصت‌هایی  که خداوند متعال در ماه مبارک رمضان برای بندگانش فراهم کرده است تا از آن به نحو احسن استفاده کرده و راهی دوباره را شروع کنند، فرصت توبه است؛ توبه از گناهان، توبه از کارهای ناشایستی که شاید در طول سال از روی غفلت یا عمد از ما سر می‌زند.
حقیقت توبه و استغفار، پشیمانی از گناه گذشته و عزم و تصمیم بر عدم ارتکاب آن در آینده است. اگر این حالت برای کسی پیش آمد،  نشانه توبه واقعی است و پذیرفته شدن توبه واقعی حتمی است. پس باید سعی کنیم استغفار و توبه حقیقی باشد. اگر توبه واقعی صورت گیرد، قبولی آن از طرف خداوند قطعی است، چون خداوند فرموده:
«وَ هُوَ الَّذِی یقْبَلُ التَّوْبةَ عَنْ عِبادِهِ وَ یعْفُوا عَنِ السَّیئاتِ»؛ او است که توبه را از بندگانش پذیرا می‏‌شود و گناهان را می‏‌بخشد.
از آن جا که وعده خدا تخلف ناپذیر است، برای انسان یقین حاصل می‌‏شود که توبه همان، و قبولی همان. هیچ حالت انتظاری برای قبولی توبه نیست.
امام علی(ع) می‏‌فرماید: «به هر کس چهار چیز داده شود، از چهار چیز محروم نمی‏‌شود:
1- هر کس توفیق دعا پیدا کند، از اجابت آن محروم نخواهد بود.
2- هر کس توفیق توبه به دست آورد، از قبولی آن محروم نمی‏‌شود.
3- هر کس به استغفار توفیق یابد، از بخشش گناهان محروم نخواهد بود.
4- هر کس نعمت‏‌های الهی را شکرگزاری نماید، از افزون شدن آنها محروم نخواهد شد.
از چند طریق انسان می‌تواند تا حدودی دریابد که توبه او مورد پذیرش واقع شده است:
الف) احساس بهجت و آرامش خاصی که پس از دعا و توبه به انسان دست می‌دهد. احساس سبکی از گناهان و آلودگی‌ها.
ب) هر اندازه انسان از گناهان خود به طور جدی پشیمان شده و با تضرع و زاری بیشتری خدا را بخواند توبه او مقبول‌تر است. بنابراین میزان انقلاب روحی انسان در حال استغفار نیز می‌تواند به عنوان یک علامتی به کار آید.
ج) میزان اعتماد به وعده‌های نیکوی الهی قابلیت و عنایات الهی را افزون می‌سازد. بنابراین هر اندازه خدا باوری و توکل و اعتماد به وعده‌های او را در خود افزون یافتیم می‌توانیم بیشتر امید یابیم که ما را پذیرا گشته است.
 د) هر قدر آثار واقعی توبه در اعمال و کنش‌های ما بیشتر هویدا شود، یعنی رغبت کمتری به گناه و اراده و عزم راسخ‌تری در اطاعت پروردگار یابیم، نشان می‌دهد که توبه ما توبه واقعی‌تری بود. به همین نسبت مقبول‌تر واقع گردیده است. امام امت می‌فرمود:
اگر بعد از ماه مبارک رمضان تغییری در حالات خود یافتید، به همان نسبت وارد ضیافت الله شده‌اید، ولی اگر دگرگونی در شما پدید نیامد، از آن بی بهره ماندید.


منبع:فارس
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
0
0
رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) به من گفت: اى فاطمه! هر كه بر تو صلوات فرستد، خداوند او را بیامرزد و به من، در هر جاى بهشت باشم، ملحق گرداند.
منبع: "صحیفه الزهرا"

اللهُمَ  صلِ علی فاطمةَ وَ أَبیِها وَ بَعلِها وَ بَنیها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فیها بِعَدَدِ ما أحَاطَ بِهِ عِلمُک

بارپروردگارا؛ درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گرامی‌اش و فرزندان عزیزش [و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی]، به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد.
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین