عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۲۱۶۸
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۷
طولانی شدن عمر انسان - حتی در حد یک میلیون سال - عملا موجب هیچ امر محالی نمی شود؛ همان طور که عمر یک ثانیه و یا هشتاد سال در انسان موجب تحقق امر محالی نمی شود، پس تحقق عمر یک میلیون سال هم عملا ممکن است.

عقیق:یکی از اشکالاتی که در مسئله  مهدویت مطرح می کنند در خصوص عمر حضرت ولی عصر (عج) و اثبات آن از نظر علمی است. آیا تا به حال دانشمندان توانسته اند این موضوع را ثابت کنند؟ 

برای اینکه بدانیم یک شیء امکان به وجود آمدن دارد یا نه، باید آن را از چند جهت مورد بررسی قرار دهیم:

1. امکان عملی: به این معنا که آیا عملاً ممکن است آن شیء موجود شود؟ آیا به وجود آمدن آن شیء موجب امر محالی نمی شود؟ به عنوان مثال: نمی شود یک عدد هم زوج و هم فرد باشد، یا محال است از سوراخ سوزن لباس دوزی، شتری عبور کند؛ چون یا باید سوزن بزرگ شود و یا این که شتر اندازه ته سوزن شود. همچنین محال است یک نقطه هم سفید باشد و هم سیاه؛ زیرا موجب اجتماع نقیضین می شود و این امر محالی است. 

اما در مورد طولانی تر شدن عمر آدمی، در عمل هیچ امر محال و متناقضی اتفاق نمی افتد. پس طولانی شدن عمر انسان - حتی در حد یک میلیون سال - عملا موجب هیچ امر محالی نمی شود؛ همان طور که عمر یک ثانیه و یا هشتاد سال در انسان موجب تحقق امر محالی نمی شود، پس تحقق عمر یک میلیون سال هم عملاً ممکن است. 

2. امکان علمی: دانش هیچ عالمی طولانی بودن عمر انسان را انکار نمی کند و بشر همیشه در صدد بوده است که به روش هایی دست پیدا کند که عمرش طولانی شده و جلوی فرسودگی بافت های بدن را بگیرد، و حتی اگر بتواند بافت های بدن را ترمیم و یا تعویض کند که اگر به این مهم دست پیدا کند و خواست خداوند نیز بدان تعلق پیدا نماید، می تواند عمر بشر از این که هست، بیشتر شود؛ بنابراین همین که دانشمندان در صدد افزایش طول عمر بشر هستند، دلیل بر ممکن بودن آن است.

همچنین اینکه در روایات اسلامی سفارش شده است مثلا اگر به والدین کمک کنید و یا صله رحم نمایید عمرتان طولانی می شود، خود دلیل بر این است که بشر می تواند عمر طولانی کند.

3. امکان وقوعی: همواره انسان هایی بوده و هستند که عمری بیشتر از غالب مردم دارند؛ غالب انسان ها عمر متوسطشان بین هفتاد تا هشتاد سال است، ولی دیده شده که برخی از انسان ها بین 130 تا 150 سال عمر کرده اند؛ به عنوان مثال: حضرت سلمان فارسی (ره) حدود 250 سال عمر کردند.

خداوند متعال در قرآن کریم و در آیه 14 سوره عنکبوت فقط عمر دوران نبوت حضرت نوح را 950 سال می داند و این در حالی است که مجموع عمر آن حضرت بیشتر از این مقدار می باشد. همچنین در آیه 25 سوره کهف، فقط دوران خواب اصحاب کهف 309 سال بیان شده است.

 

منبع:جام
211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین