عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۳۸۰۳
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۹
رنگ سفيد، نشانه پاكي و طهارت ظاهر و باطن ، يك رنگي و صفا و خلوص است.
عقیق: لحظه شماري برگزاري مناسك با شكوه حج تمتع آغاز شده است و تا چند روز آينده سيل خروشان مسلمانان با لباس‌هاي يكپارچه سفيد دور خانه كعبه طواف خواهند كرد.

با اين وجود اين سوال مطرح مي شود كه مسلمانان سفيد و سياه كشورهاي مختلف جهان چرا بايد با لباس احرامي سفيد و به صورت متحد الشكل دور خانه كعبه طواف كنند؟

در خصوص اين سئوال، شايد يكي از دلايل مهم اين حكم، حفظ يكپارچگي و يكرنگي حج ‌گزاران باشد به طوري‌ كه مسلمانان به واسطه رنگ لباس و ظاهر خود، انگشت نما نشوند.

بنا نيست در حج افراد نسبت به لباس خود رقابت و فخر فروشي كنند بلكه همه لباسي شبيه لباس آخرت و كفن برتن كرده و در برابر پروردگار خود شبيه به هم ظاهر مي‌شوند.

اين مي‌تواند نمادي از يكساني همه حج ‌گزاران در نزد خداوند باشد. مستحب است حج‌ گزار هنگام احرام، لباس سفيد بپوشد و جامه و لباس دنيايي، لباس گناه و لباس شهوت را از تن بركند و با لباسي شبيه كفن و لباس آخرت، وارد حريم يار شود.

اين تغيير لباس نمادي از توجه مطلق به خدا و آخرت و بي‌توجهي به مسائل مادي و دنيوي است. از سوي ديگر نبايد فراموش كنيم كه سفيد بودن لباس احرام در حج و عمره افضل و بهتر است، ولي در واجب بودن حتميت ندارد.

از طرفي رنگ سفيد، نشانه پاكي و طهارت ظاهر و باطن ، يك رنگي و صفا و خلوص است.

در روايتي نيز آمده كه يكي از اصحاب امام صادق(ع) عازم حج بود، خدمت امام صادق (ع) رسيد و پرسيد: عازم حج هستم، مي‌خواهم بدانم كه آيا مي‌توانم لباس احرام سياه بپوشم؟ و حضرت پاسخ داد: احرام در لباس سياه حرام نيست، ولي سعي كنيد لباس احرام و كفن ميت پارچه سياه نباشد.



منبع:حج
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین