عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۸۳۱۹۶
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
نگاهی به کتاب «شهید صدر»
آیت‌الله عفیف نابلسی که از شاگردان شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر بوده در کتابی به ناگفته‌ها و اسراری از زندگی این عالم بزرگ اشاره کرده است.

عقیق:کتاب «شهید صدر» ناگفته‌ها و اسرار زندگی شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر به قلم آیت‌الله عفیف نابلسی اثری است که در آن نویسنده کوشیده خاطرات خود از شهید صدر را برای خواننده بازگو کند.

شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر، یکی از بزرگترین اندیشمندان مسلمان و به تعبیر امام خمینی: «مغز متفکر اسلامی»، در تاریخ اسلامی به ویژه در قرن چهاردهم هجری است. سید محمدباقر صدر، نهضت امام خمینی در ایران را روزنه امیدی برای نجات امت اسلامی می‌دانست. بنابراین از آغاز نهضت اسلامی امام در سال 1342 شمسی آن را تحت نظر داشت و از امام و حرکت روشنگرانه ایشان حمایت می‌کرد.

«من به واسطه حضور در بغداد از بسیاری فعالیت‌های سید درباره این انقلاب اسلامی توفانی بی‌اطلاع بودم. وقتی امام خمینی(ره) به تهران رسید و تخت طاووس سقوط کرد جنبش جهان اسلام در میان شادمانی و احتیاط شدید اعلام شد. به ویژه در عراق که مردم محتاطانه حرکت می‌کردند.»

«من نظر سید را درباره انقلاب اسلامی و وظایف مردم عراق پرسیدم و گفتم: جوانان می‌خواهند صدای تو را روی کاست بشنوند. سید محمود هاشمی که آن روز آنجا بود گفت: درست است، مرجعیت باید شجاع باشد و نظرش را واضح اعلام کند. بعد از سید سوالی کردیم و در عرض سه دقیقه جواب داد. آشکارا انقلاب را تایید و وظایف مردم عراق را تبیین نمود و را انقلاب اسلامی دیگری را گشود. کاست را با خودمان بردیم و کسی را دنبال جوانان فرستادیم. آنان خوشحال شدند و گفتند همان شب اول هزار نسخه از آن کپی کردند و شب دوم به خاطر تقاضای زیاد ده هزار نسخه از روی آن زده‌اند. خیلی خوشحال شدیم مخصوصا که رادیو ایران هم بارها آن را پخش کرد. نمی‌دانیم چطور این به نظر امام خمینی رسیده بود. امام خمینی تلگرافی برای سید صدر نوشت و از او حمایت کرد و خواست در نجف بماند. سید از طریق سوریه تلگرافی برای امام فرستاد. این تلگراف با اینکه حجم زیادی داشت کوچک‌ترین جوابی نداشت. وقتی امام خمینی تلگراف را فرستاده بود و رسانه‌های ایران آن را نقل کرده بودند چاره‌ای جز پاسخ دادن به آن نبود. شهید صدر تلگراف خود را با مضامین عالی و عبارت‌های رسا فرستاد و از پدری و توجه و اهتمام امام به نجف تشکر کرد و از طرف ملت عراق میلیون‌ها درود برای ایشان فرستاد و تاکید کرد در نجف اشرف می‌ماند و فقط وقتی از آنجا بیرون می‌رود که شهید شده باشد. گویی عراق منتظر چنین تلگرافی بود که از بصره تا بغداد برخیزد و رجال و بزرگان دسته دسته بیایند و با سید بیعت کنند.»

امتیاز کتاب پیش رو، این است که به قلم یکی از شاگردان شهید صدر نوشته شده است که هم اکنون مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) شهر صیدای لبنان است و در این شهر نماز جمعه برپا می‌کند و رئیس هیأت علمای جبل عامل لبنان نیز است.

در این کتاب نویسنده خاطرات خود از دیدارها با شهید صدر را روایت کرده که گاهی برای بیان یک نکته از آیت‌الله صدر حاشیه‌ای مطول بیان کرده که ممکن است خواننده را خسته کند اما خاطراتی که آیت‌الله نابلسی از شهید صدر بیان کرده در نوع خود جالب توجه است.

در مقدمه این کتاب اظهارنظر افراد سرشناس پیرامون شهید صدر آمده و آنچه که جلب توجه می‌کند اظهار نظر «اکرم زعیتر» پیرامون این شخصیت است: «مارکسیسم مخالفی بهتر از محمدباقر صدر نداشته است.» این در حالی ابراز داشته شده که شهید صدر دو کتاب با عنوان «اقتصادنا» و «فلسفتنا» نوشته که در این دو کتاب به نقد دیدگاه‌های چپ پرداخته است.

کتاب «ناگفته‌ها و اسرار زندگی شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر» در 120 صفحه، قطع رقعی، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 5000 تومان از سوی دفتر نشر معارف منتشر شده است.

منبع:فارس

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین