کد خبر : ۵۸۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۹

رونمايي از مجموعه آثارعلامۀبهبهاني دركربلا

در آيين گشايش كنگره جهاني علامه وحيد بهبهاني، تعدادي از آثار و كتب آن عالم جهان اسلام در كربلاي معلي رونمايي شد.
عقیق:در بخش مياني افتتاحيه كنگره جهاني علامه وحيد بهبهاني كه با حضور انديشمنداني از عراق و 20 كشور خارجي از جمله جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، از مجموعه آثار آن عالم فرزانه، همچنين اثري موسوم به «دايره‌المعارف الوحيديه» و تعدادي از كتب علامه بهبهاني در زمينه تفسير قرآن رونمايي شد.
آيت‌الله شيخ عبدالمهدي كربلايي، توليت آستان مقدس امام حسين عليه‌السلام كه در اين مراسم از آثار متعدد بازنشر شده علامه وحيد بهبهاني رونمايي مي‌كرد، از تلاش براي چاپ مجدد و احياي آثار قديمي، كمياب و بعضاً ناياب بهبهاني قدرداني كرد.
علامه محمدباقر بهبهاني (۱۱۱۸ هجري قمري ـ ۱۲۰۵ هجري قمري)، مشهور به وحيد بهبهاني و ملقب به آقا، فقيه، اصولي و مؤلف امامي قرن ۱۲ قمري است. علامه بهبهاني از سوي سيدمحمد طباطبايي اصفهاني، «وحيد عصر» (يگانه دوران) لقب گرفت و به لقب‌هاي ديگري همچون «استاد اكبر»، «استاد كل»، «علامه ثاني» و «محقق ثالث» نيز مشهور است. وي شاگرد اساتيد بزرگي در اصفهان، نجف و كربلا بود و خود، شاگردان بسياري را تربيت كرد. از ويژگي‌هاي زندگاني او مي‌توان به مبارزه با اخباري‌گري و اخباريان تندرو اشاره كرد كه پس از 30 سال به ثمر نشست. وحيد بهبهاني كه در اصفهان زاده شده بود، در كربلا درگذشت و در حرم امام حسين (ع) دفن شد.
علامه وحيد بهبهاني بيش از ۷۳ جلد كتاب در فقه و اصول و رجال و حديث نوشت كه «م‍ص‍ابي‍ح‌ال‍ظلام في ش‍رح م‍ف‍اتي‍ح ال‍ش‍راي‍ع» (شرح مفاتيح‌ال‍ش‍راي‍ع ملامحسن فيض كاشاني) در 8 جلد، «حاشيه الوافي» و «الفوائد الحائريه» از مهم‌ترين آثار او به شمار مي‌روند.


211008

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین