14 آذر 1400 1 جمادی الاول 1443 - 48 : 13
کد خبر : ۷۹۰۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۳
اصحاب سیدالشهداء/6
حبیب‎بن‎مظاهر فریاد زد «ای‎‎گروه بانوان و حرمهای رسول خدا(ص) این شمشیرهای جوان‎مردان شماست که سوگند خورده‎اند در غلاف نکنند مگر اینکه گردن دشمنان را بزنند و این نیزه‎های جوانان شماست که قسم خورده‎اند به زمین نیفتند مگر اینکه به سینه‎ دشمن فرو کنند».
عقیق:حبیب بن مظاهر بن رئاب بن الاشتر بن جخوان بن فقس بن ظریف بن عمرو بن قیس بن الحرث بن ثعلبه بن دودان بن اسد ابوالقاسم الاسدی الفقعسی

زمان پیوستن به اباعبدالله
حبیب در کربلا و احتمالا در روزششم محرم به اباعبدالله پیوست.

نحوه شهادت
او پیش از برپایی نماز ظهر با حصین بن تمیم ، که گستاخی به امام حسین (ع) گفته بود نماز شما قبول نیست، درگیر شد و پس از آن به میدان رفت ت. پس از نبردی شگفت و شور انگیز و کشتن مردی از بنی تمیم با ضربه نیزه بر زمین افتاد و حصین بن تمیم با ضربت شمشیر حبیب را به شهادت رساند و سر از تن او جدا کرد.
سن: او پیرترین یار اباعبدالله در کربلا بود و احتمالا حدود 80 سال سن داشته است.

ویژگی ها و فضایل
از اصحاب پیامبر اکرم، یاور خاص امیرالمومنان، امام حسن (ع) و امام حسین (ع)، شرط الخمیس امام علی (ع)‌ار حواریّون مولا علی، افضل شهدای غیر بنی هاشم، حامل علوم علوی،‌ از مجاهدین جنگ جمل،نهروان، صفّین، راوی روایات و حافظ قرآن بود. اباعبدالله در هنگام شهادت او را صاحب فضل و کسی که قرآن را در یک شب ختم می کرد. معرفی نمود. دارای علم بلایا و منایا، فقیه، شیفته اباعبدالله و دین شناس و امام شناس و دشمن شناس بود.

نام در زیارتنامه ها و منابع
نامش در زیارت ناحیه و رجبیه آمده است. اسلام علی حبیب بن مظاهر الاسدی . در کتب معتبر مانند : تاریخ کامل ابن اثیر ج 4 ص 71. اعیان الشیعه : ج 1 ص 611 الاصابه ج2 ص 142، ابصار العین ص56 . رجال شیخ طوسی: ص 38 و 67 و تاریخ طبری ج5 ص 355 . انساب الاشراف : ج3 ص 184 ، الفتوح: ج 5 ص159 و دیگر کتب و مقاتل به زندگی ، فضایل و شهادت وی اشاره شده است .
رجز :
انا حبیبٌ و ابی مظاهر                     فارسُ هیجاء و حربٍ تَسعر
و انتم عند الحدید (العدید) اکثر         و نحن اعلی حجه و اظهر
و انتم عند الوفاء اعذر                      و نحن اونی منکم و اصبر
                         حقا و انمی منکم و اعذَر


منبع:مشرق
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: