28 دی 1400 15 جمادی الثانی 1443 - 58 : 15
کد خبر : ۴۷۶۵۷
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۹
مدیر گروه عرفان و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: اگر می‌خواهیم مساجد ما رونق بگیرد و فرهنگ و رفتار دینی در جامعه اوج بگیرد نباید از مسائل دینی استفاده ابزاری کنیم.
عقیق: حجت‌الاسلام والمسلمین بهرام دلیر با بیان این‌که «دین و رفتار دینی یک قلمرو بسیار بزرگ و وسیعی دارد که تمام حوزه‌های اخلاق، باورها، رفتارهای اجتماعی،‌ سیاسی، بحث‌های حجاب و ... را در بر می‌گیرد» اظهار کرد: به لحاظ فلسفی این باور در مسائل دینی وجود دارد که دین در خیلی از مسائل اثرگذار است.
وی ادامه داد: ما انسان‌ها ایمان‌های آنچنان پولادی نداریم که بتوانیم برای سایر افراد الگو باشیم. در رفتارهای دینی الگوپذیری مردم باید از پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) باشد.
این مدرس فلسفه عالی و عرفان در حوزه علمیه قم یادآور شد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: اسوه و الگوی انسان‌ها باید پیامبر(ص) و به تفسیری امام علی (ع) و ائمه اطهار (ع) باشند. غیر اینها همه ممکن است خطا کنند.
دلیر در ادامه با اشاره به این‌که «خیلی از عوامل می‌تواند در رفتار دینی تاثیرگذار باشد» تصریح کرد: یکی از بحث‌هایی که شاید بر روی رفتار و فرهنگ دینی تاثیرگذار باشد بحث‌های اقتصادی و اختلاس‌هایی است که شاهدیم. متاسفانه در مسائل اقتصادی گاهی اوقات شفاف سازی درستی صورت نمی‌گیرد و این در جامعه ما یک معضل شده است.
وی افزود: ‌در دین اسلام وارد شده که اگر فقر در جامعه‌ای وجود داشته باشد دینداری از بین می‌رود. ما در مسائل و فرایندهای اقتصادی همواره دچار مسائلی می‌شویم که سبب می‌شود دین برخی از افراد جامعه ریزش کند. ما باید برای رسیدن به فرهنگ و رفتار دینی بسترهایی را فراهم کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بنابراین در فاصله گرفتن مردم از فرهنگ دینی، عوامل اقتصادی مثل گرانی، تورم‌، بیکاری و غیره تاثیرگذار است. دومین عاملی که سبب دوری از فرهنگ دینی می‌شود بحث‌های سیاسی در حوزه بین‌المللی و سیاست داخلی است.
این مدرس درس خارج و فقه و اصول ادامه داد:‌ عامل بعدی که سبب فاصله گرفتن مردم از فرهنگ دینی می‌شود مسائل اجتماعی است. اگر می‌خواهیم مساجدمان رونق پیدا کند و دین باوری اوج بگیرد نباید از مسائل دینی استفاده ابزاری کنیم. به گمان بنده بزرگترین عامل ریزش‌ها در مفاهیم دینی و شعار اسلامی این است که یک عده از اعتقادات مردم استفاده ابزاری می‌کنند. ما نباید برای رونق بخشیدن به کار خودمان از مسئله‌ای سوء استفاده کنیم.
دلیر در ادامه با بیان این‌که «هر کس بخواهد از مفاهیم ارزشی و دینی استفاده ابزاری کند اولین ضربه را به گزاره‌های دینی می‌زند» گفت: امام حسین (ع) را تمام ایرانیان و حتی اقلیت‌های دینی دوست دارند. مثلا اگر در این بین گروهی پیدا شود که بخواهد امام حسین (ع) را تصرف کند این رفتار اثر سوء در بین مردم می‌گذارد.
وی تاکید کرد: برای این‌که ارزش‌های دینی به جامعه‌مان برگردد باید فراجناحی و فراسلیقه‌ای به آنچه که دین گفته عمل کنیم. یعنی برخی رفتارهایی که امروز در جامعه شاهدیم درست نیست و سبب ریزش مسائل دینی می‌شود.
این مدرس فلسفه عالی و عرفان در حوزه علمیه قم، مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همه تاثیر بسزایی در باورهای دینی مردم دارند. اگر ما می‌خواهیم به آن باورهای دینی برسیم باید همچون امام راحل، شهید رجایی و شهید بهشتی و اینگونه افراد عمل کنیم.
دلیر ادامه داد: مردم در بالای منبرها از عدالت امام علی (ع) و خاموش کردن شمع در مواقعی که کار خصوصی داشتند، شنیده‌اند، ولی در مقابل آن در جامعه اسلامی اختلاس‌هایی را می بینند که با دین مغایرت دارد.
وی در پایان گفت: یکی از عواملی که سبب می‌شود که مردم از فرهنگ و رفتار دینی فاصله بگیرند این است که در جامعه آن طوری که باید و شاید مسائل روز مطرح و بررسی نمی‌شود. این مسائل شامل تمام مسائل سیاسی،‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌شود.


منبع:ایسنا
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: