عقیق: ماه ضیافت الهی و بهار قرآن هرروز یک آیه از کلام الله مجید را توسط «حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم راد» در برداشتی کوتاه و آزاد با محوریت مسائل اجتماعی و موضوعات مهم سبک زندگی با عنوان «آیههای زندگی» منتشر میکند.
در ادامه بخش پنجم آیههای زندگی، شرح آیه 78 و 82 سوره مبارکه کهف با موضوع «ضمانت رفاه در خانواده» را میخوانید:
همه ما تلاش میکنیم خانواده ما یک رفاه نسبی و بالایی داشته باشند. این موضوع در اسلام بسیار سفارش شده و خیلی هم خوب است. اما راه اصلی چیست؟ سوره مبارک کهف ذیل دو آیه 78 و 82 قصهای را مطرح میکند.
آغاز سفر حضرت موسی(ع) و حضرت خضر(ع) در قرآن معروف است و اغلب شنیدیم. سه اتفاق عجیب برای این دو پیامبر بزرگ میافتد. یک اتفاق این بود که این دو پیامبر بزرگ مسیر طولانی را طی کرده بودند و خسته، تشنه و گرسنه بودند. به روستایی رسیدند و طلب آب و غذا کردند. مردم ابا کردند که به آنها آب و غذا بدهند. در همان روستا دیواری بود که داشت خراب میشد و احتیاج به مرمت داشت. حضرت خضر(ع) فرمودند باید این دیوار را مرمت کنیم. این دو پیامبر از صبح تا عصر مشغول مرمت این دیوار بودند. آن هم چه کسانی، حضرت موسی(ع) امام، رسول، نبی، صاحب کتاب، صاحب شریعت، اولوالعزم، کلیم الله است و تازه در این قصه در حکم شاگرد قرار گرفته است. دو پیامبر کارگری میکنند تا دیواری را مرمت کنند.
بعد از این ماجرا حضرت موسی(ع) سوال میکند که آنها به ما آب و غذا ندادند پس برای چه ما این دیوار را مرمت کردیم؟ حداقل از آنها طلب پولی یا آب و غذایی کنیم. بعدا حضرت خضر(ع) اینگونه پاسخ این سوال را میگویند. این دیوار برای دو بچه یتیم بود. خدا امر کرد که «ای خضر این دیوار را مرمت کن». زیر این دیوار گنجی بود که اگر دیوار خراب میشد گنج از بین میرفت. خدا خواست دیوار مرمت شود تا گنج برای دو یتیم باقی بماند. اما چرا خداوند خواست این ثروت برای یتیمان حفظ شود؟ فلسفه این موضوع چیست؟ فلسفهاش را خود قرآن میگوید.
حضرت خضر(ع) در ادامه میفرماید این دو یتیم، پدری داشتند که مرد صالحی بود. خداوند میخواهد این ثروت برای آنها حفظ شود چون پدرشان مرد صالحی بود. ما دنبال چه میگردیم؟ میخواهیم رفاه برای خانوادهمان بیشتر شود؟ پس باید به هر نوع کاسبی مشغول شویم و هر نوع پولی را استفاده کنیم؟ اصلا ضمانتی وجود دارد که حتی پولی که از روش حلال به دست آمده است باقی بماند؟ چند پدر میشناسید که پدرانشان ثروتمند بودند و بچههایشان در فقر زندگی میکنند؟ چه ضمانتی هست؟
خدا میفرماید من رفاه را برای فرزندان شما ضمانت میکنم؛ حتی اگر لازم باشد دو پیامبر بزرگ الهی کارگری کنند. کما اینکه آیه میفرماید. دیوار درست کردن یعنی کارگری. موسی(ع) و خضر(ع) کارگر میشوند برای اینکه خداوند میخواهد فرزندان یک فرد صالحی رفاه داشته باشند. این ضمانت بالاتر است یا استفاده از هر نوع کاسبی در زندگی. جالب است که امام صادق(ع) میفرمایند بین آن مرد صالح و دو کودک هفت نسل فاصله بود. یعنی اگر من دنبال رفاه فرزندانم هستم قرآن به من میگوید آدم صالحی باش. اگر دنبال رفاه نسلم هستم خداوند میگوید آدم صالحی باش. حضرت خضر(ع) هنوز زنده است. حتی شده به کارگری دو پیامبر الهی خداوند ثروت را حفظ میکند.
منبع:تسنیم