04 مرداد 1401 27 ذی الحجه 1443 - 57 : 11
کد خبر : ۱۵۳۹۴
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۹
بزرگان دینی و صاحبان بصیرت، همیشه به خواندن زیارت عاشورا توجه داشته و به دیگران را نیز خواندن آن سفارش می‏کردند. گویی زندگی آنها با زیارت عاشورا گره خورده است.

عقیق: خواندن و مداومت بر زیارت عاشورا برکات فراوانی در پی داشته و مطابق با احادیث و روایات، توسل به امام حسین(ع) از این طریق آثار بی شماری برای زائر دارد. صفوان از یاران امام ششم(ع) می‏گوید: امام صادق(ه) با اشاره به سوی قبر امام حسین(ع)این زیارت ـ زیارت عاشورا ـ را خواند و پس از آن دو رکعت نماز گزارد. آن‏گاه فرمود: «هرگاه حاجت و گرفتاری‏ای داشتی، در هر جا که هستی، این زیارت و دعای پس از آن را بخوان و از خدا حاجتت را بخواه. بی ‏تردید خدا و پیامبر به وعده خویش عمل می‏کنند و نیازمندی تو را برمی‏آورند». (1)
یکی از بزرگان دینی ما که تحت تأثیر مکتب عاشورا مراتب کمال را طی نمود مرحوم آیت الله سید محمد فشارکی است. وقتی نوجوان بود مادرش علاقه داشت که به زیارت بارگاه مطهر امام حسین(ع) برود و با توسل به پیشگاه آن امام، راه تحصیل و طی نمودن مراحل کمال را برای نوجوان خود هموار سازد. وی همراه گروهی از زائران حسینی، «فشارک» را به قصد اقامت در کربلا ترک کرد و در این شهر پس از انجام آداب زیارت، زمینه های ادامه تحصیل سید محمد را فراهم ساخت و فرزند بزرگترش؛ یعنی سید ابراهیم کبیر را موظف ساخت که متکفل امور وی گردد. سید محمد در کربلا تحصیلات عربی، منطق و برخی مقدمات دیگر را طی کرد و از محضر حاج آقا حسن بن سید محمد مجاهد (متوفای 1242 ق) بهره مند شد. (2)
همانگونه که آیت الله مصلحی از پدر بزرگوار خود آیة الله اراکی و ایشان از مرحوم آیة الله حاج شیخ عبد الکریم حائری نقل کرده است، مرحوم سید محمد فشارکی برای این که در یادگیری دروس توفیق افزون تری به دست آورد و درجات علمی را بهتر طی کند، تصمیم گرفت روز عاشورا همراه طایفه طویرجی ها عزاداری کند.(3) و چون با اخلاص و نیتی عالی و به منظور والایی به سوگواری پرداخت، حضرت امام حسین(ع) به او توفیق بزرگی داد. و چه اجری بهتر از این که سید محمد فشارکی با میرزای شیرازی آشنا شود؛ آشنایی مهمی که تحول بزرگی در مسیر زندگی علمی و اجتماعی آن فقه فرزانه ایجاد کرد و زمینه هایی را برایش چنان مهیا ساخت که جمع کثیری از معاریف و مشاهیر، حوزه درسی او را غنیمت شمردند.
مرجع تقلید زمان خود مرحوم آیت‌الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم نقل می کند: مدتی در شهر سامراء نزد مرحوم آیت‌الله العظمی میرزای شیرازی(متوفی 1312 قمری) درس می‌خواندیم، روزی در وسط درس استاد بزرگ ما آیت‌الله سید محمد فشارکی(متوفی 1315 قمری) وارد شد، در حالی که بسیار مضطرب و نگران بود، علت نگرانیش این بود که بیماری مسری وبا در عراق شیوع یافته بود و بسیاری از مردم را کشته بود، آقا سید محمد فشارکی فرمود: آیا شما مرا مجتهد می دانید؟ گفتیم آری ، فرمود: آیا مرا عادل می‌دانید؟ گفتیم آری (منظور او این بود که پس از تایید، حکمی صادر کند) آنگاه گفت: من به تمام شیعیان سامره از زن و مرد حکم می‌کنم که هر یک از آنها یک بار زیارت عاشورا را به نیابت از مادر امام زمان(عج) بخوانند، و آن مادر بزرگوار را در نزد فرزند بزرگوارش شفیع قرار دهند که امام زمان(عج) پیش خدای بزرگ از ما شفاعت نماید تا خداوند شیعیان سامراء را از بیماری وبا حفظ گرداند. مرحوم آیت‌الله حائری گوید: وقتی که این حکم از مرحوم آیت‌الله سید محمد فشارکی صادر شد، چون خطر مرگ در میان بود، همه شیعیان اطاعت نمودند و در نتیجه، یک نفر شیعه در سامرا تلف نگردید و خداوند متعال شیعیان را از این بلای عمومی نجات بخشید.
این مطلب به قدری روشن بود که سنّی‌ها از روی شرمساری مرده‌های خود را شبانه دفن می‌کردند و به«حرم مطهّر عسکریّین(ع)» می‌آمدند و می‌گفتند: ما به شما درود می‌فرستیم آن گونه که شیعیان می‌فرستند.

پانوشتها:
1. مفاتیح الجنان، چاپ اسوه، ص773
2. مکارم الآثار، معلم حبیب آبادی، ج4، ص 1158، میرزای شیرازی، شیخ آقا بزرگ تهرانی، ص 185
3. یادنامه آیه الله العظمی اراکی، رضا استادی، ص 5 - 6.




منبع:قدس آنلاین

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: