۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۵ : ۱۷
وی با اشاره به برگزاری مسابقات اذان و ابتهال و تواشیح توسط سازمان اوقاف گفت: اذان تذکاری مهم برای غافلان است، مؤذن با اذان خود مردم را به عبادت آفریدگار فراخوانده و آنان را به پرستش خداوند متعال تشویق می نماید. در قرآن کریم اگر چه کلمه اذان به معنای اصطلاحی آن نیامده است ولی آیاتی در قرآن وجود دارد که در آنها عبارت ندای نماز یا دعوت الی الله آمده است که مفسرین، به استناد روایات، آنها را به اذان تفسیر کردهاند. از جمله آیات ۵۷ و ۵۸ سوره مبارکه مائده.
وی به جایگاه این فریضه در احادیث معصومین (ع) هم اشاره کرد و گفت: از مجموع احادیث گهربار ائمه اطهار علیهم السلام نیز چنین استنباط می شود که اذان یکی از امور عبادی با منزلت ویژه است و خداوند آن را تشریع کرده و جبرئیل آن را به رسول خدا صلی ا... علیه و اله و سلم ابلاغ نموده است. به طور مثال پیامبر اعظم صلی ا... علیه و اله و سلم در مورد اهمیت مؤذن چنین می فرمایند: اذان گویى که به خاطر خدا اذان بگوید، مانند کسى است که در راه خدا شمشیرش را از غلاف بیرون مى آورد، و بین دو صف (کفر و اسلام ) جنگ مى کند.
وی درباره اقدامات انجام گرفته توسط سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص این سنت مهم الهی و برنامه های آتی سازمان در این زمینه گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان دبیرخانه متولی برگزاری مسابقات قرآنی در کشور، از سالها قبل اقدام به برنامه ریزی در جهت بزرگداشت این شعار آسمانی نمود ه و رشته اذان را در قالب مسابقات اذان، ابتهال، مدیحه سرایی و همخوانی قرآن کریم در کنار سایر مسابقات خود برگزار نمود ه است که بحمدلله پس از استقبال پر شور علاقه مندان در سراسر کشور نسبت به این مسابقات، تاکنون هجده دوره از آن برگزار گردیده است.
وی افزود: اما به جهت اهمیت بالای اذان و مؤذن در اسلام، شایسته است که این مهم بیشتر گرامی داشته شده و با برنامه ریزی، تدبیر و تدارک بهتر و بیشتری برگزار شود وی تصریح کرد: در گذشته مسابقات اذان به همراه مسابقات ابتهال و مدیحه سرایی برگزار می شد که این امر باعث شده بودکه اطلاع رسانی، تبلیغات، برنامه ریزی و تدارک لازمی که شایسته رشته اذان است، صورت نپذیرد لذا مرکز امور قرآنی سازمان بر آن شد تا در راستای اهمیت دادن و بالطبع شکوه بیشتر این عبادت الهی نسبت به تفکیک این رشته از مسابقات ابتهال و مدیحه سرایی اقدام نماید. لذا مقرر گردید مسابقات رشته اذان در قالب جشنواره ای مستقل و ترجیحاً در ایام برگزاری اجلاس سالانه نماز، برگزار گردد تا بدین صورت ا قدام جدی تری در راستای احیاء این سنّت بزرگ اسلامی برداشته شود.
وی با اشاره به اضافه شدن رشته دعاخوانی در این دوره از مسابقات گفت: توجه ویژه به نیایش و دعاخوانی به عنوان یکی دیگر از مکمل های نماز است که با برنامه ریزی صورت گرفته از سال جاری این رشته نیز به مجموع رشته های مسابقه ای سازمان اوقاف افزوده شد و تا مرحله کشوری نیز ادامه خواهد یافت، لذا برگزاری همزمان این دو رشته که حول محور نماز و نیایش با خداوند متعال هستند، می تواند منشأ تأثیرات بسیار مثبتی در سطح جامعه با شد و زمینه های توجه بیشتر عموم را به این دو امر عبادی مهم جلب نماید.
منبع:مهر