عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۸۷۹۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۴
در محضر مجتهدی؛
آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) با ذکر حدیثی از امام رضا(ع) به موضوع مهم انفاق در جامعه می پردازد.
عقیق:امام رضا(ع) می فرماید: کار خوب کامل نمی شود مگر با سه خصلت: اول زود انجام دادن. دوم کوچک شمردن آن و سوم پنهان داشتن آن. پس هنگامی که آن را با عجله انجام می دهی،آن را خوب و گوارا ساخته ای و هنگامی که آن را کوچک شمرده ای،آن را با عظمت خواهی کرد د هنگامی که پنهان بداری آن را کامل خواهی نمود.

آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) در شرح این حدیث می گوید:یکی از آداب انفاق این است که آبروی کسی که به او کمک می شود حفظ شود.مثلا می خواهید به شخص آبرومندی کمک کند، علنا گوشت می خرد و جلوی چشم همه می برد در خانه او.خوب معلوم است این بنده خدا ناراحت می شود.

ایشان در ادامه می گوید:می خواهد به دختری که قصد ازدواج دارد کمک کند.به ده نفر می گوید و بعد یک قالی می خرد و می برد در خانه او و آبرویش را می برد.این انفاق کردن فایده ندارد.اگر بنا باشد که آبروی کسی را بریزی و به او کمک کنی، این انفاق صنار نمی ارزد.

مرحوم مجتهدی در ادامه می گوید:امام سجاد (ع) شب ها به خانه فقرا می رفتند و به آنها کمک می کردند.شخصی که امام به او کمک می کرد امام را نمی شناخت.به همین خاطر امام چهارم را نفرین می کرد و می گفت:ای جوان خدا به تو عوض بدهد که شب ها به ما کمک می کنی.خدا داد ما را از زین العابدین بگیرد که سراغی از ما نمی گیرد.اما امام بازهم نمی گذاشت کسی متوجه کمک خود به دیگران شود.امام علی (ع) هم همین طور بود.یتیمان زمانی متوجه شدند که چه کسی به آنها کمک می کرده که این در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان بر اثر ضربت شمشیر آن ملعون در بستر بودند.این طور باید کمک کرد.

پی نوشت:

کتاب احسن الحدیث، ص106

منبع:باشگاه خبرنگاران



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین