عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۸۶۷۹۷
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۲
مسجد خضراء در تاريخ حوزه نجف اشرف، پس از مسجد عمران و 3 مسجد ديگر از مساجد بزرگ و مشهور اين شهر به شمار مي‌آيد كه مرحوم آية الله العظمى خويي و سپس آية الله العظمى سيستانى، مسند درس حوزه خود را در اين مسجد قرار داده بودند.
عقیق: تاريخ تاسيس مسجد خضراء به حدود بيش از 8 قرن پيش باز مى گردد. اين مسجد پس از مسجد عمران كه در بخش شمالى صحن مطهر امير المومنين قرار دارد ( درب طوسى) كهن ترين مسجد نجف اشرف وآستانه بشمار مى رود.

اين مسجد در طول تاريخ تغييراتي در آن داده شده ودر دهه 50 ميلادى وپيش از آن ، هرازگاه به بهانه ساخت وساز وتعريض خيابان ، از فضاى اين مسجد مى كاستند.

در سال ١٣٨٥ هجرى بنا بر شرايط نامناسب مسجد از نظر ساختمان وغيره ، مرحوم آية الله شهيد حاج شيخ احمد انصارى قمى تصميم به تجديد ساختمان مسجد گرفته ودر اين راه ابتدا از ثلث مرحوم عماد الاخيار حاج حسين آقاى كاشانى فريد وديگر نيكوكاران و خيرين ايرانى وعراقى و جز اينها بهره برده و مسجد را با طرز بسيار زيبا و نوين بنا نمودند. محراب مسجد كمى تمايل به سمت راست داشت كه با طرح و نقشه‌اى كه مرحوم مهندس لر زاده داد، محراب بصورت مستقيم درآورده شد.

از آنجا كه مرحوم آية الله العظمي خويي، هزينه كردن خمس يعنى سهم امام و سهم سادات را در بناى مسجد جائز بشمار نياورده و در آن هنگام هم حوزه نجف نياز مالى فراوانى را داشت، از اين رو مرحوم شهيد آية الله انصارى با روابط گسترده اجتماعى خود در ايران و عراق و كويت و جز اينها، بدون تكيه بر كمك مالى مرحوم آية الله العظمي خويي، البته با كوشش و مشقت فراوان، سرانجام اين مسجد با شكوه را بنا كردند.

مسجد خضراء در تاريخ حوزه نجف اشرف، پس از مسجد عمران و 3 مسجد ديگر كه پس از اين 2 مسجد بنا شد، يعنى مسجد طوسى و مسجد هندى و مسجد شيخ انصارى، همواره مسجد كليدى نجف و حوزه به شمار آمده است.

مرحوم آية الله العظمى خويي و سپس آية الله العظمى سيستانى، مسند درس حوزه خود را در اين مسجد قرار داده بودند.

محراب زيباى اين مسجد با آيات و روايات قرآنى و كاشي‌كارى كربلايي تزيين شده است.
منبع:حج

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین