۰۸ آذر ۱۴۰۳ ۲۷ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۲ : ۰۸
عقیق: سیامین «شب شاعر» پاسداشت ولیالله کلامی زنجانی عصر امروز با حضور چهرههای متفاوت فرهنگی و مذهبی در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
*حاضرم با آقای کلامی معامله کنم
حجتالاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت شهر تهران در این مراسم گفت: در زندگی پروردگار متعال بشر را دارای ابعاد وسیعی قرار داده است. انسان محتوایش به اندازه عالم است. بعد علمی، بعد قدرتی، بعد شهرتی، بعد اجتماعی و... دارد.
وی افزود: خداوند متعال امتیاز حضرت زهرا (س) این میداند که خداوند ساقی و حضرت حق به این ذوات مقدس جام داده است و جام را آنها از دست حضرت حق گرفتهاند. یعنی مقاماتی که حضرت صدیقه (س) پدرشان، همسرشان و فرزندانشان دارند فوق عقل ما است. طهارتی که در آیه تطهیر به آن اشاره شده است ویژه این خانواده میباشد و آیه مباهله هم به امتیاز این پنج تن اشاره دارد.
امام جمعه موقت شهر تهران گفت: ما هم اگر میخواهیم با خدا یکی باشیم باید کنار این سفره بنشینیم و هرکس به اینها نزدیکتر است برافروختهتر، شفافتر و دلرباتر است. ما ملاهایی داریم که درس خوانده و باسواد هستند اما به اندازه یک گریهکن عامی معرفت ندارند.
»*کلامی» هنرمند نظر کرده است
او اضافه کرد: میزان ارزش هرکس به اندازه عشقی است که به معشوق دارد. عشق در عالم محور است و گذشت، ایثار، صفا و همه بزرگواریها برای عشق است و علم بدون عشق مرده است. در واقع عشق به علم جان میدهد.
حجتالاسلام صدیقی گفت: هر که عشق او بیشتر است باید خرابتر باشد و چیزی از او نماند. همانطور که حضرت عباس (ع) در عشق نمونه ندارد. من حاضرم با آقای کلامی معامله کنم زیرا ارزش اشعار او بسیار بالا است همانطور که صاحب کتاب «جواهر» گفته بود حاضر است ثواب جواهر را بدهد و ثواب یک بیت شعر شاعر عصر خود را بگیرد.
وی در حالی که گریه میکرد، گفت: شما دلگرمی من هستید و بین خودم و خدا آنهایی که مجلس حسین را گرم میکنند دوست دارم. شما در عصر خودتان آنچنان شناخته شده نیست و خدا کند آقایتان بیاید شما برای انقلاب کم نگذاشتید، برای جنگ، در مقابل فتنه و... کم نگذاشتید. پس اگر امام زمان (عج) تشریف بیاروند چه میکنید. انشاءالله از دست ایشان مدال بگیرید آن مدالی که حصان و فرزدق گرفتند.
امام جمعه موقت شهر تهران در پایان سخنانش گفت: آقای کلامی خوش به حالتان، این چیزی که به شما دادهاند در واقع به قلمتان ریختهاند. هر کس در مداحی و شاعریش باد نکرد به دریا رسید ولی هر که باد کرد به جایی نرسید. شما هنرمند نیستید بلکه نظرکردهاید و بهتر است بگوییم اینها هنرمندان نظر کرده هستند.
»*کلامی» طبعی که خدا داده را دانست کجا خرج کند
حاج علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت در این مراسم گفت: کلامی در پیروی از رهبری نه جلو است و نه عقب و با دل و جان سخن میگوید او محبوب و دوست داشتنی است و تعهد و طبعی که خدا به او داده را دانست کجا باید خرج کند.
وی افزود: امیدوارم حرمتها و خط قرمزها در شعر آیینی در مورد معصومین رعایت شود و بهترینها را برای بهترینها گفت. باید حرمتها حفظ شود تا شعر آسیب نبیند اکنون اتفاقاتی افتاده که دیگر قابل دفاع نیست و عدهای در حال تاختن هستند.
*حضور در بزرگداشت «کلامی» برای من واجب بود
حاج مرتضی طاهری از مداحان اهل بیت در بخشی از این مراسم گفت: آقای کلامی عزیز است و حضور در این مراسم برای ما واجب بود و من خبر نداشتم که قرار است اینجا حرف بزنم وگرنه حتماً شعری برای جناب کلامی میسرودم هرچند اشعار من در برابر اشعار ایشان شعر محسوب نمیشود. او در پایان سخنانش اشعاری را به صورت مداحی برای حاضران خواند.
*رهبر انقلاب کلام را در مورد «کلامی» به پایان رساندهاند
حاج داود علیزاده در این مراسم گفت: هرجا صحبت از شعر و شاعری بوده نامی از استاد کلامی هم بوده که این ناشی از عنایت اهل بیت (ع) بوده است و رهبر انقلاب کلام را در ارتباط با ایشان به پایان رساندهاند و فرمودهاند کلامی را کلام از دل است.
*اخلاص «کلامی» موجب شده در کنار نام سیدالشهدا مطرح شود
محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در این مراسم گفت: برای شخصیت ارجمندی مانند کلامی شایسته است مجالس متعددی در کشور برگزار شود. طبیعتاً این نوع مراسم بیش از اینکه برای تکریم از بزرگان باشد بیشتر بیانگر الگوهای حسنه است.
وی افزود: شخصیتهای بزرگی که دژهای محکمی برای پاسداری از فرهنگ هستند که مانند کلامیها حق بزرگی بر گردن ما دارند. شایسته است زنجان عزیز به شخصیتهای خود ببالد. امروز آوازه استاد کلامی از ایران نیز فراتر رفته است و هرجا مجلسی به نام سیدالشهدا برگزار میشود کلامی نیز مطرح است که این ناشی از اخلاص او است.
رئیس حوزه هنری گفت: استاد کلامی انقلاب اسلامی را ادامه نهضت عاشورا میداند و در اشعارشان این موضوع دیده میشود. او عاشورا را نه تنها یک واقعه تاریخی بلکه یک جریان میداند. هر جا مظلومی بوده او با اشعارش از آنها یاد کرده و ظالم را نکوهیده است.
*شعر آیینی پله آخر شاعری است
علیرضا قزوه در این مراسم با اشاره به شخصیت کلامی گفت: جناب کلامی هم شاعر و هم مداح است که در هر دو زمینه نیز برجسته است. ما شاعران حد خود را میدانیم و جایگاه خود را واقفیم.
وی افزود: مداحان نیز دو دسته هستند که بخش اول سنتیها به شمار میروند که استاد کلامی نیز در این دسته قرار میگیرد. این دسته خود را پامنبری میدانند و در پلههای بالاتر منبر نمینشیند و این گروه جایگاه خود را میدانند.
قزوه گفت: مداح و شاعر اهل بیت اگر خود را ببیند دچار خودبینی شده و مقام شاعران اهل بیت بالاتر از این است و معتقدم شاعران خوب باید برای اهل بیت شعر بگویند و شعر آیینی در پله آخر شاعری است.
مدیر مرکز آفرینشهای حوزه هنری گفت: ما در مقام شاعری و مداحی گاهی دقت نداریم مانند آن دقتی که برای پخت غذای نذری داریم و برای این غذای معنوی بیدقتی میکنیم و تعابیری را گاهی برای ناموس خدا به کار میبریم که برای ناموس خود استفاده نمیکنیم.
در پایان این مراسم استاد ولیالله کلامی زنجانی برای حاضران شعری در ارتباط با غلام سیاه امام حسین (ع) موسوم به «جون« خواند. در ادامه از همراهیهای همسر او از سوی سازمان هنری رسانهای اوج تقدیر به عمل آمد. همچنین نهادهای مختلف فرهنگی از سالهای فعالیت فرهنگی این شاعر اهلبیت(ع) تجلیل به عمل آوردند.