عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۷۲۲۷
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۸
كتابخانه علامه اميني در آغاز، ده هزار عنوان كتاب داشت، اما اكنون بيش از ۶۵ هزار عنوان كتاب دارد و بزرگ‌ترين كتابخانه عراق به شمار مي‌آيد.
عقیق: كتابخانه امام اميرالمومنين (علامه اميني) از مهم‌ترين كتابخانه‌هاي نجف اشرف است كه انديشمندان گران مايه، علامه اميني، در سال ۱۹۵۳ ميلادي آن را بنا نهاد و اكنون بسياري از علماي حوزه و انديشوران دانشگاهي براي پژوهش و تحقيق، از آن استفاده‌مي‌كنند.

مسؤول اين كتابخانه مي‌گويد: كتابخانه علامه اميني در آغاز، ده هزار عنوان كتاب داشت، اما اكنون بيش از ۶۵ هزار عنوان كتاب دارد و بزرگ‌ترين كتابخانه عراق به شمار مي‌آيد.

كتابخانه امام اميرالمومنين ارتباط تنگاتنگي با جهان دارد و ارتباطش با كتابخانه‌هاي دنيا هيچ گاه قطع نشده است. گرچه در سال‌هاي گذشته كم‌رنگ شده، ولي همچنان مستمر و پيوسته مانده است.

اين ارتباطات، علمي و با مبادله اسناد بوده است، به ويژه با كتابخانه‌هاي ايران، سوريه، كشورهاي خليج فارس و لندن.
از ديگر فعاليت‌هاي كتابخانه، ايجاد مراكز پژوهشي با نام «مركز الاميرلاحيا التراث الاسلامي» در سال ۱۹۹۴ ميلادي است كه اهداف تاسيس آن در اساسنامه داخلي آن آمده است.

اكنون اين مركز، نزديك به پنجاه عنوان كتاب قديمي را چاپ كرده كه بيشترين آن در بيروت چاپ شده است، از جمله منيه المريد شهيد ثاني و رسائل سيدمرتضي كه در ايران و در سه جلد چاپ شده است.

علامه عبدالحسين اميني ملقب به علامه اميني در سال ۱۳۲۰ هجري قمري در قريه سرداها از توابع شهرستان سراب به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در تبريز گذراند و در جواني به نجف رفت و پس از گذراندن مرحله‌اي از تحصيل دوباره به تبريز بازگشت. بعد از مدتي تدريس و تحقيق در تبريز دوباره به نجف رفت و براي هميشه در آنجا ماند.

وي تاليفات بسياري از خود به جاي گذاشته كه مهمترين و جهاني‌ترين آن‌ها كتاب با عظمت «الغدير» است در ۲۰ جلد به زبان عربي كه موضوع كتاب٬ واقعهٔ غدير خم و اثبات ولايت مولا علي عليه السلام است با استفاده از روايات اهل تستنن.

علامه اميني براي نوشتن اين كتاب به كتابخانه‌هاي كشورهاي مختلف از جمله عراق ٬ هندوستان ٬ پاكستان ٬ مغرب ٬ مصر و بسياري ديگر از كشورهاي دنيا سفر كرد، ايشان در باره تاليف اين كتابش چنين گفته اند: «من براي نوشتن الغدير، ۱۰٬۰۰۰ كتاب را از باي بسم الله تا تاي تمت خوانده‌ام و به ۱۰۰٬۰۰۰ كتاب مراجعه مكرر داشتم».

علامه اميني طي سفرهايشان اقدام به شناسايي، خريد و حتي نسخه‌برداري كتاب‌ها و نوشته‌هاي مهم و پرارج اسلامي كه در واقع ميراث بزرگ تمدن عظيم اسلامي محسوب مي‌شدند، كرده بود. همين كتاب‌ها كه مدتي را در قفسه كتابخانه شخصي علامه گذرانده بودند، اساس كتابخانه بزرگ «مكتبه الامام الاميرالمومنين عليه‌السلام العامه» را تشكيل دادند.

ساختمان كتابخانه با سه طبقه و با معماري اسلامي - عربي در سال ۱۳۷۳هجري قمري (۱۹۵۳ ميلادي) در منطقه «الحويش» با ۲۰۰۰ متر مربع مساحت افتتاح شد. البته براساس آنچه از اظهارات علامه در زمان حياتشان برمي‌آيد، تاسيس كتابخانه مرحله اوليه‌اي از پروژه عظيم علمي‌اي بوده كه ايشان بر مبناي تجربيات فراواني كه از سفرهاي مختلف به دست آورده بود، قصد انجامش را داشت.

 
 
 

211001


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
مهسا احدزاده
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
0
3
سلام..من شماره حساب مستقیم کتابخانه علامه امینی در نجف را برای واریز کمکهای مالی میخواهم...ازتون عاجزانه خواهش میکنم این شماره حساب رو برام پیدا کنید یا راهنماییم کنید که از کجا میتونم پیداش کنم..اگر کمکی از دستتون بر میومد برام ایمیل کنید..منتظرتون هستم...شب بخیر...علی یارتان...
پاسخ ها
سامان مرسلی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۱
یکی از آشناهای بنده(آقای عبدالحسین طالعی) که از اساتید رشته کتابداری است، برای سروسامان دادن این کتابخونه تا حالا چند سفر کاری به نجف داشته.
ایشون احتمال زیاد می تونن کمک تون کنن.
اینم ایمیل شونه:
a_taleie20@yahoo.com
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین