عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۱۹۷۸
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۱
قائم مقام آستان قدس رضوی مطرح کرد
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه ثمرات وقف پس از مرگ هم به واقف می‌رسد گفت: امام درباره دقت در موقوفات امام رضا (ع) فرمان قاطعی دادند و امروز پس از ۵۰۰ سال موقوفه‌ای بر اساس نیت واقف رونق گرفت.
عقیق: آیین تجلیل از وافقان برتر آستان قدس رضوی در تهران و موزه ملی ملک با حضور سیدمرتضی بختیاری، قائم مقام آستان قدس، پرویز سروری سرپرست دفتر آستان در استان تهران و جمعی از واقفان و خیران آستان امام رضا(ع) در موزه ملی ملک برگزار شد.

فرمان قاطع امام خمینی(ره) درباره دقت در موقوفات امام رضا(ع)

در این مراسم بختیاری طی سخنانی با اشاره به کلامی از امام خمینی(ره) درباره اهمیت وقف گفت: امام(ره) درباره اهمیت وقف فرمودند: «باید بدون کوچک‌ترین گذشت نسبت به موقوفات حضرت رضا(ع) آن‌گونه که واقفان نیت کردند عمل کنید.» پس ما باید درباره موقوفات به حدی دقت داشته باشیم که مردم به ما اعتماد کنند، زیرا واقف مالش را به عنوان امانت به ما می‌سپارد و وظیفه آستان نگهداری، بهره‌برداری و هزینه‌کرد مناسب در مسیر نیت واقف است.

عواید وقف پس از مرگ هم نصیب واقف می‌شود

وی وقف را بهترین راه برای احسان ماندگار در جامعه دانست و گفت: وقتی فردی ملکش را وقف می‌کند، آن را به صورت دائمی در خدمت جامعه قرار می‌دهد و عوایدش پس از مرگ هم نصیبش می‌شود. هنگامی که وقف‌نامه مرحوم ملک را مطالعه کردم، از استحکام این وقف‌نامه و اینکه همه جوانب حقوقی را رعایت کرده است، لذت بردم.

شخصی مانند حاج حسین ملک برای همیشه زنده است

بختیاری ادامه داد: واقفان و خیران با امام معصوم و با خدا معامله کرده‌اند. بسیاری از ثروتمندان به این دنیا آمدند و از دنیا رفتند و فراموش شدند و اموالشان هم به دادشان نرسید، اما شخصی مانند حاج حسین ملک با موقوفاتی که از خود بر جای گذاشت همیشه زنده است.

موقوفه‌ای که پس از ۵۰۰ سال براساس نیت واقف رونق گرفت

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به موقوفه‌ای ۵۰۰ ساله در مشهد اشاره کرد و گفت: چند سال قبل و پس از حضور آیت‌الله رئیسی در آستان قدس تصمیم گرفتیم زائر شهری را برای افراد مستضعف در مشهد بنا کنیم تا کنار خیابان ساکن نشوند. از این رو به سراغ موقوفات آستان رفتیم و زمینی را پیدا کردیم که واقف آن ۵۰۰ سال قبل این زمین را برای استراحت زائران امام رضا(ع) وقف کرده بود و جالب است پس از ۵۰۰ سال این زمین به یک زائرشهر تبدیل شد و ده‌ها هزار زائر علی بن موسی الرضا(ع) تاکنون در آن اسکان یافتند. زائرانی که اگر این مکان نبود، توان کرایه اتاقی را در مشهد نداشتند.

باید ثمرات وقف را برای مردم روشن کنیم

وی با بیان اینکه باید ثمرات وقف را برای مردم روشن کنیم، گفت: امروزه بزرگ‌ترین دانشگاه‌های تهران با پول خیریه اداره می‌شوند. با اینکه در فرهنگ آنها چیزی به نام وقف وجود ندارد، من چند موقوفه آستان قدس را برای شما بیان می‌کند که بدانید برخی از واقفان تا چه حد به فکر آستان و زائران بوده‌اند. ما در آستان حدود ۱۰۰ موقوفه داریم که برای روشنایی و سوخت حرم وقف شده‌اند و یا ۸۷ واقف برای دارالشفا و بیمارستان داریم، همچنین برای سوگواری اهل بیت‌(ع) ۶۵ موقوفه و برای مهمانسرا و اطعام زائران ۲۹ موقوفه داریم که درآمد این موقوفات بر اساس نیت واقف سالیان است که هزینه می‌شود.


منبع:فارس


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین